Sommerhilsen fra rektor

BYArektor2020 (2).jpg

Skoleåret 2019/2020 blir et år for historiebøkene. Torsdag 12. mars ble brått den vanlige skoledagen erstattet med hjemmeskole. Vi er så godt vant i Norge med gode rammer og strukturer i hverdagen, plutselig var dette borte. Hele skolesamfunnet skulle i løpet av en helg over i en skolehverdag ingen hadde prøvd før. Etter hvert fikk vi åpnet for elever på VG2 yrkesfag, og på slutten fikk alle elever lov til å møte på skolen. Vi fikk gjennomført en god og viktig sluttspurt i fagene, men det viktigste var nok å møtes for det sosiale.

Nå når skoleåret er ferdig, ser vi at det har gått mye bedre enn vi kunne forvente. Dette takket være en positiv innstilling både fra lærere og elever, og en vilje og evne til omstilling som imponerer. Her har alle sammen lagt ned en formidabel innsats, for at vi skulle komme i mål med karakterer i alle fag.

Mange av dere elever kommer tilbake til Byåsen vgs til høsten. Da blir det heldigvis en mer normal skole igjen med vanlig timeplan. Men, jeg er sikker på at dere vil møte en opplæring der ny innsikt i digitale undervisningsmetoder vil krydre den vanlige klasseromsundervisningen. Vi er klare til å ta imot dere og ønsker dere velkommen tilbake.

Til dere som nå slutter på Byåsen vgs ønsker jeg på vegne av Byåsen vgs å takke for samarbeidet. Noen av dere begynner på annen skole, noen skal ut i læra eller ut i studentlivet, og noen skal kanskje ta en tenkepause og jobbe et år. Uansett hvor dere tar veien videre, håper jeg at dere tar med dere erfaringene og kunnskapen dere har fått på Byåsen vgs. Ikke bare de faglige, men også de mellommenneskelige ferdighetene som gjør dere til gode samfunnsborgere. Jeg vil på vegne av alle på Byåsen vgs ønske dere lykke til videre i livet!

Ønsker alle sammen en riktig god sommer!

Med vennlig hilsen

Frode Øren

Rektor