Informasjon til foresatte om årets Operasjon Dagsverk

OD21_banner_1920x1080_07@2x.jpg

Kjære foresatte, Charlottenlund videregående skole deltar i år på Operasjon Dagsverk (OD). Her er litt informasjon

Operasjon Dagsverk (OD) er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. OD jobber for å skape global rettferdighet ved å bevisstgjøre elever i Norge om globale sammenhenger, og hvordan deres holdninger og handlinger former verden. Elever kan støtte ungdom i andre deler av verden ved å jobbe på OD-dagen.

Årets prosjekt

Sør-Afrika er et urettferdig land hvor noen få blir født med fordeler, mens resten må kjempe dobbelt så hardt for å lykkes i livet. Mange steder er fattigdom og vold utbredt. Skoler i fattige områder har få ressurser til å følge opp elevene sine, og flere dropper ut av skolen. Mange finner sine tryggeste fellesskap i kriminelle gjenger. Prosjektet skal skape trygge møteplasser, hjelpe ungdom som sliter med skolen, og gi opplæring i politisk påvirkning sammen med KFUK-KFUM Global. Mer på od.no

OD-dagen

På OD-dagen 4 november kan elevene jobbe en dag i solidaritet med ungdom i Sør-Afrika. Elever som ønsker å jobbe kan finne jobb selv, på od.do/jobber, eller lage sin egen innsamling spleis.no/od. Spleis er ypperlig for de som ønsker å selge ting, arrangere konsert, rydde stranden, eller hva dere måtte komme på! Mange elever får seg deltidsjobb der de jobber på OD-dagen; OD-dagen er derfor også en god mulighet for elevene til å vise seg for en potensiell arbeidsgiver! Betaling for elevene gjøres på betale.od.no, eller elevens Spleis, med Vipps, kort eller faktura (kun bedrift).

På skolen mottar elevene en prosjektfolder med informasjon om årets OD, samt arbeidskort. Disse kan også skrives ut på od.no. Ferdig utfylt arbeidskort tas med tilbake til skolen etter OD-dagen. Det er frivillig å jobbe på OD-dagen! Elever som ikke ønsker å jobbe på OD-dagen skal delta på opplegg på skolen.

Har du, eller kjenner du noen som har behov for arbeidskraft for en dag? Kontakt skolen eller OD-sentralt på od@od.no dersom dere har noen spørsmål!