Større smitteutbrudd i Midtre Gauldal kommune

mgk-logo.jpg

Vi viser til viktige oppdateringer om koronasituasjonen på Midtre Gauldal kommunes hjemmeside

Klikk her for å gå til MGK sin oversikt på nettsiden deres om smitteutbruddet

Følgende melding er sendt ut fra kommunens smittevernoverlege 14.april:

Mens vi skaffer oss oversikt over smittesituasjonen har jeg besluttet at Støren barneskole, Støren ungdomsskole og Gauldal VGS stenges torsdag 15.04. og fredag 16.04. i første omgang. I tillegg innstilles alle organiserte fritidsaktiviteter i kommunen.

Kjære elever ved Gauldal videregående skole!

Som dere ser av meldingen over: Akkurat nå er skolen stengt - foreløpig i to dager. Alle må holde seg hjemme. 

Torsdag 15.04 og fredag 16.04. vil opplæringen foregå som nettbasert hjemmeundervisning. Du starter hver time med å gå inn på Canvas på det faget som står på timeplanen. Torsdagen blir for det meste lagt opp til selvstudium. Det vil ligge beskjed fra lærer med opplegg for timene. Fredag kommer ny informasjon fra lærer. Opplæringen foregår digitalt.
Ta vare!

Mvh
Rektor  

Hva er forskjellen på smittekarantene og ventekarantene?

Mange stiller spørsmål knyttet til dette spørsmålet. Her er kommuneoverlegens forklaring:

Smittekarantene:

For elevene og lærerne som er inkludert i disse gruppene gjelder følgende: 10 dagers karantene fra 14.04., men karantenen kan forkortes ved negativ PCR-test tatt tidligst 7 dager etter siste eksponering. Imidlertid anbefales også alle i disse gruppene å ta en test så fort som mulig. Det betyr at det anbefales to tester, en tatt så raskt som mulig og en etter 7 dager

 

For husstandsmedlemmer av disse gruppene gjelder følgende: Ventekarantene inntil første test er negativ for den som er i smittekarantene. Den som er i smittekarantene må imidlertid fullføre karantenen som beskrevet i andre avsnitt, selv om husstandsmedlemmer kan avslutte sin ventekarantene.

Du kan lese mer om karantene, hjemmeisolering og oppfølging av nærkontakter på FHI sin nettside

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/hjemmekarantene-og-hjemmeisolering-i-forbindelse-med-covid-19/

Bjørn Lyngen

Kommuneoverlege
Midtre Gauldal kommune
E-post: bjolyn@mgk.no

Sist oppdatert 16.04.2021