Aksje-NM 2022

Aksje-NM 2022 startet 19. september og avsluttes 21. oktober. Alle elever og ansatte ved Gauldal vgs inviteres til å delta. Konkurransen foregår her:

https://aksjenm.no/

I spillet får man 100 000 fiktive kroner, som man kan investere i aksjer. Om man tjener eller taper penger, er avhengig av de virkelige aksjekursene. Man kan selge og kjøpe aksjer underveis i hele perioden, men bare mellom 09:00 og 16:25 på hverdager. Den som har mest penger når konkurransen avsluttes, er vinneren.

Hver elev er med i en liga for sin klasse. Innad i ligaen kan man se hvem som gjør det best, men hver liga konkurrerer også med de andre ligaene! Hvilken klasse er best på skolen? Hvem slår lærerne? Og klarer noen å hevde seg i Studentligaen, som er åpen for alle klasser og studentgrupper i landet?

Når du har registrert deg, klikk på «Bli med i liga» og skriv inn koden som du får fra kontaktlærer. Det kan gå noen minutt før du blir registrert i ligaen.

I denne presentasjonen finner du mer info om aksje-NM, hvordan du kjøper og selger, og hvordan aksjemarkedet fungerer.

NB! Konkurransen arrangeres av E24, som er en del av Schibsted-konsernet. For å delta, må du ha en Schibsted-bruker. (Dette har du allerede om du for eksempel har bruker på Finn.) Aldersgrensen er 15 år. Siden du som elev må registrere deg og godta Schibsted og E24 sine vilkår, er konkurransen frivillig og du deltar som privatperson på eget ansvar.

Sist oppdatert 21.09.2022