IT-kontoret

IT-kontoret logo - ny farge 2020.png

IT-kontoret ved Gauldal VGS drifter og støtter alle ansatte og elever med både PC og nettverk. Vi holder til i lyse og trivelige lokaler i 2.etg like over kantinen og like ved ledelsen

IKT-info skolestart høsten 2020

Informasjonen er på 1 side og inneholder en kortfattet informasjon om hva du som elev bør sjekke ut og vite om ved skolestart. Se og/eller last ned  ved å klikke på knappen nedenfor
Se/Last ned IKT-info 2020

I flere klasser går vi også en runde for å informere om IKT-løsninger og det du trenger å vite som elev på Gauldal VGS. På denne runden benytter vi en powerpoint med flere lysbilder som du kan laste ned i PDF-format.

Last ned utvidet PDF med IKT-informasjon

Egen app for IT-kontoret!

Appen inneholder løpende oppdateringer på teknisk utstyr, brukerveiledninger og et orakel. Vi anbefaler at du tar i bruk denne for å få informasjon fra oss direkte inn på din mobil. Orakelet kan du også søke i for å finne informasjon om programvare, tekniske begrep og mye mer. Du behøver ikke å installere appen på din mobil, men legge en snarvei til den nettbaserte appen på din startskjerm. Adressen til appen er: tinyurl.com/itkontoret

NB: Appen/Nettsiden vil ikke fungere på PC. Den fungerer kun på mobile enheter.

Når du står på forsiden kan du legge snarvei til denne appen på din mobil ved å følge stegene nedenfor

IT-kontoret på Facebook

 

https://www.facebook.com/itkontoretgvs

På Facebook kan dere kontakte oss via messenger

Henvendelser kan også sendes til:
Epost: marmeld@trondelagfylke.no
45294053

Utskrift fra PC/MAC

Hvis du trenger å skrive ut dokumenter fra PC eller MAC er det laget veiledning for hvordan du knytter skriver opp mot datamaskinen. Se "Brukerveiledninger" for selve veiledningen!

Utskrift med bruk av kort

Har du busskort fra ATB? Disse skal ha en liten chip på innsiden som reagerer i nærheten av våre printere. Hold denne mot panelet rett under displayet. Deretter skal det dukke opp en innloggingskjerm. Tast inn ditt brukernavn og passord(FEIDE-brukeren) og hopp over aktiveringskoden. Gå videre til du skal forsøke å logge inn. Er brukernavn og passord riktig skal du bli logget inn. Logg deretter ut og test om du kommer inn på printeren ved å holde busskortet på samme sted. Hvis du blir logget inn trenger du ikke å taste inn brukernavn og passord på printer lenger. Hvis du ikke får det til tar du kontakt med oss via chat eller kommer innom vårt kontor.

Koble opp mot WIFI

Finn nettverket TrondelagFK og logg på med din FEIDE-konto. Ved feil i oppkoblingen ta kontakt med oss. Du kan koble opp både din egen PC og din mobil om du ønsker.


Om IT-kontoret

Vi har ansvar for nettverk og maskinpark på Gauldal VGS, og vi har et eget kundemottak i vårt lyse og flotte kontorlokal. Vi er også en godkjent lærebedrift som gjør at vi kan ta inn lærlinger fra IKT-servicefag. 

I dag jobber det to personer på IT-kontoret:

IT-Ansvarlig 
Marius Meldal

45294053

IT-lærling
Andreas Braseth


PC-løsning

Elever hos oss og andre videregående skoler i Trøndelag Fylkeskommune har mulighet til å velge mellom to PC-løsninger: Benytte en privat-PC eller kjøpe en PC gjennom TRFK på Elkjøp. Vil du vite mer om ordningen?
Les om Elev-PC

QR-koder

Vi benytter QR-koder på mye av informasjon vi sender ut via nettsider og veiledninger. Dette erstatter manuell inntasting av telefonnummer, epost, nettadresser m.m. I prinsippet er det en rubrikk som lar smarttelefonen din koble seg til det som QR-koden er laget til. Over eller under hver QR-kode vil vi opplyse om hvor eller hva den gjør. For å lese disse med din smarttelefon må du laste ned en gratis QR-leser via App Store(iphone-enheter eller Google Play(Android-enheter)

Service og reparasjon

Private datamaskiner

Vi har ikke lov til å reparere datamaskiner på de fysiske komponentene(da dette går utover maskinens garanti), men vi bistår med software-support(programvare på PC). I tillegg kan vi være behjelpelig med å stille en diagnose til PC/feilsøke hva som eventuelt feiler datamaskinen. Det gjelder både hardware(maskinkomponenter) og software. 

Datamaskiner kjøpt gjennom fylkeskommunen

Her utfører vi feilsøking og stiller diagnose til både hardware og software. I tillegg er vi behjelpelige med å sende inn reparasjonsskjema og dokumentasjon som trengs for å melde inn til leverandør(ved garanti eller uhell).

Her er noe som IT-kontoret mener du bør sjekke ut:

Brukerveiledninger for Elever

Elev-PC - Informasjon

Sist oppdatert 17.08.2020