IT-kontoret

IT-kontoret logo fornyet.png

IT-kontoret ved Gauldal VGS drifter og støtter alle ansatte og elever med både PC og nettverk. Vi holder til i lyse og trivelige lokaler i 3.etg like over kantinen og like ved ledelsen

Korte beskjeder

Stengt skole og IKT-hjelp

Fra 12-26.mars holdes alle skoler i Norge stengt for å forhindre spredning av Koronaviruset. IT-kontoret er ikke åpent i skolebygget, men kan ta imot henvendelser via epost og telefon/SMS. Ved behov kan elever også kontakte oss på Facebook: 

https://www.facebook.com/itkontoretgvs

Dere kan også søke opp IT-kontoret på Facebook.

Henvendelser kan også sendes til:
marmeld@trondelagfylke.no
45294053

Utskrift fra PC/MAC

Hvis du trenger å skrive ut dokumenter fra PC eller MAC er det laget veiledning for hvordan du knytter skriver opp mot datamaskinen. Se "Brukerveiledninger" for selve veiledningen!

Utskrift med bruk av kort

Har du busskort fra ATB? Disse skal ha en liten chip på innsiden som reagerer i nærheten av våre printere. Hold denne mot panelet rett under displayet. Deretter skal det dukke opp en innloggingskjerm. Tast inn ditt brukernavn og passord(FEIDE-brukeren) og hopp over aktiveringskoden. Gå videre til du skal forsøke å logge inn. Er brukernavn og passord riktig skal du bli logget inn. Logg deretter ut og test om du kommer inn på printeren ved å holde busskortet på samme sted. Hvis du blir logget inn trenger du ikke å taste inn brukernavn og passord på printer lenger. Hvis du ikke får det til tar du kontakt med oss via chat eller kommer innom vårt kontor.

Koble opp mot WIFI

Finn nettverket TrondelagFK og logg på med din FEIDE-konto. Ved feil i oppkoblingen ta kontakt med oss. Du kan koble opp både din egen PC og din mobil om du ønsker.


Om IT-kontoret

Vi har ansvar for nettverk og maskinpark på Gauldal VGS, og vi har et eget kundemottak i vårt lyse og flotte kontorlokal. Vi er også en godkjent lærebedrift som gjør at vi kan ta inn lærlinger fra IKT-servicefag. 

I dag jobber det to personer på IT-kontoret:

IT-Ansvarlig 
Marius Meldal

45294053

IT-lærling
Georg Winje


PC-løsning

Elever hos oss og andre videregående skoler i Trøndelag Fylkeskommune har mulighet til å velge mellom to PC-løsninger: Benytte en privat-PC eller kjøpe en PC gjennom TRFK på Elkjøp. Vil du vite mer om ordningen?
Les om Elev-PC

QR-koder

Høsten 2018 benytter vi QR-koder på mye av informasjon vi sender ut via nettsider og veiledninger. Dette erstatter manuell inntasting av telefonnummer, epost, nettadresser m.m. I prinsippet er det en rubrikk som lar smarttelefonen din koble seg til det som QR-koden er laget til. Over eller under hver QR-kode vil vi opplyse om hvor eller hva den gjør. For å lese disse med din smarttelefon må du laste ned en gratis QR-leser via App Store(iphone-enheter eller Google Play(Android-enheter)

Service og reparasjon

Private datamaskiner

Vi har ikke lov til å reparere datamaskiner på de fysiske komponentene(da dette går utover maskinens garanti), men vi bistår med software-support(programvare på PC). I tillegg kan vi være behjelpelig med å stille en diagnose til PC/feilsøke hva som eventuelt feiler datamaskinen. Det gjelder både hardware(maskinkomponenter) og software. 

Datamaskiner kjøpt gjennom fylkeskommunen

Her utfører vi feilsøking og stiller diagnose til både hardware og software. I tillegg er vi behjelpelige med å sende inn reparasjonsskjema og dokumentasjon som trengs for å melde inn til leverandør(ved garanti eller uhell).

Her er noe som IT-kontoret mener du bør sjekke ut:

Brukerveiledninger for Elever

Elev-PC 2019 - Informasjon

Sist oppdatert 18.03.2020