Service og samferdsel

lærlingmuligheter.PNG

Service og samferdsel kan sammenlignes med det programområdet som for mange år siden het handel og kontor. Vi er et av de mest teoretiske yrkesfagene, med mye markedsføring, økonomi og sikkerhet.

På VG1 har vi 3 programfag:

Snow
Forest
Mountains

 

VG2 og sluttkompetanse

På Gauldal vgs kan du velge Salg, service og sikkerhet.

Da kan du spesialisere deg i kontor- og administrasjonsfaget, sikkerhetsfaget og salgsfaget.

Tar du fagbrev i salgsfaget eller kontor- og administrasjonsfaget, kan du tas opp til bachelorstudiet i Serviceledelse og markedsføring ved Høgskolen i Innlandet (Rena) uten påbygg (Y-veien).

De fleste av våre vg2-elever velger å ta fagbrev. Nå i 2018 er det elever fra vår skole som er lærlinger eller lærekandidater på Elkjøp Tiller, Destinasjon Røros, Forsvarsbygg, Melhus Kommune, Sport1 Melhus, Trondheim ortopediske verksted, Charlottenlund vgs og Vekst Melhus.

For mer informasjon: https://www.vilbli.no/nb/nb/no/service-og-samferdsel/program/v.ss

Rema 1000

Melhus vgs startet høsten 2017 et samarbeid med Rema 1000 Melhus. I 2018 fikk også vi muligheten, og vi samarbeider nå i 2018 med REMA 1000 Støren. Samarbeidet med REMA ender i en konkurranse der 9 skoler i vårt fylke skal overta hver sin REMAbutikk 28.mars 2019. I perioden fra skolestart til mars skal elevene på kickoff, de skal søke stillinger via REMA sine nettsider, få omvisning på REMA, få informasjon på REMAskolen på Oppdal, jobbe 4 halvdager på REMA på Støren og jobbe med forberedelser til konkurranser og driften av REMA Støren. Vårt slagord denne dagen er Æ like dæ. Bilde av våre elever fra Kickoff.

Yrkesfaglig fordypning


Både vg1 og vg2 er utplassert 1 dag i uken, samt 1 uke hver høst i selvvalgt bedrift.

Da kan du prøve å jobbe i yrker som du tror passer for deg. Vi har blant annet hatt elever utplassert som regnskapsfører hos Kontor og Regnskapstjenester AS, vekter på St.Olavs Hospital, konsulent i Soknedal sparebank, IKT-medarbeider hos Gauldal IKT, resepsjonist på Skifer Hotel, logistikk og transportarbeider for ASKO og Galåen Transport, selgere hos Kicks, Kiwi, Rema, Intersport, Gydas Parfymeri, og mange, mange flere.

Klikk på en av boksene under for å se mer

Hvis du ønsker å jobbe praktisk får du muligheten til å starte og drive ungdomsbedrift. Flere av våre elever velger å starte sin egen bedrift. Dette er en ungdomsbedrift som de registrerer i Brønnøysundregistrene. Der får de, som alle andre bedrifter, tildelt et organisasjonsnummer. I forkant av registreringen må bedriften ha det klart hvem som er eiere av bedriften og de må ha hatt stiftelsesmøte der blant annet navn og forretningside vedtas. Etter registreringen lager bedriftene ofte en markedsplan, logo, reklamefilm, budsjett, priskalkyler, forretningsplan og annet som den enkelte bedrift mener er nyttig. Du finner masse informasjon om ungdomsbedrift på nettsiden www.ungdomsbedrift.no


De elevene som velger å jobbe med ungdomsbedrift får attest fra Ungt Entreprenørskap, samt at de får mulighet til å få eksamensbevis fra Entrepreneurial Skills Pass. «The Entrepreneurial Skills Pass is an international initiative aiming to certify the knowledge, skills and competences students gain through the JA Company Programme. ESP holders will become a pool of uniquely qualified and highly enterprising candidates”. Hvert år deltar vi på flere messer, og flere av våre ungdomsbedrifter har vunnet gullbillett med deltakelse i NM for ungdombedrift.


Å drive en ungdomsbedrift er krevende, men veldig lærerikt og lurt å ha på cv’n.

Vi er opptatt av å ha et godt klasse/skolemiljø og blant annet derfor drar vg1 og vg2, service og samferdsel hver høst på overnattingstur. Annenhver høst er vi i Östersund og besøker Jämtlands Gymnasium.
Bilder fra Østersundtur 2018. Vi besøkte Storsjøhyttan glassblåseri og Skiskyttervm 2019.

De andre høstene drar vi på andre overnattingsturer, for eksempel har vi vært i Molde, Ålesund, på Savalen og på Levanger.
Vi prøver også å få til noen relevante bedriftsbesøk i løpet av skoleåret. Bildet under er fra et besøk i flytårnet på Røros i russetida. Relevant i forhold til reiseliv og sikkerhet.

Klikk på boksene for å lese mer om Salg & Service

 • kundebehandling og salg
 • administrasjon og tekstbehandling
 • om reiseliv, turisme og varetransport
 • elektronisk dokumentbehandling
 • om lover og forskrifter
 • høflig, utadvendt og serviceinnstilt
 • interessert i å arbeide med mennesker
 • åpen for ulike kulturer og tradisjoner
 • IKT-servicemedarbeider
 • reiselivsmedarbeider eller resepsjonist
 • kontor- og administrasjonsmedarbeider eller salgsmedarbeider
 • vekter
 • logistikkoperatør eller yrkessjåfør
 • offentlige eller private kontorer
 • vekterselskap
 • reisebyrå eller resepsjon
 • salgsbedrifter eller IT-bedrifter
 • vare- eller persontransportbedrifter
Sist oppdatert 06.12.2018