Mangfoldspris til Heimdal videregående skole

Mangfoldsprisen 2019
Assisterende rektor ved Heimdal videregående skole, Arve Waal, takket for prisen.Foto: John Arne Tømmervold

Heimdal videregående skole fikk Trondheim kommunes mangfoldspris 2019.

Foto og tekst: Trondheim kommune

Prisen ble utdelt under Mangfold- og integreringskonferansen i Trondheim fredag 13. september.

- Dette er en av de gjeveste prisene vi kunne ha fått, jublet assisterende rektor Arve Waal da skolen ble utropt til vinner av mangfoldsprisen 2019 for sitt arbeid med inkludering og integrering. 

Elevene Andrea, Maria, Nawab og Rodas, sammen med Siri Riksheim som leder Elevtjenesten ved skolen, fikk æren av å motta prisen sammen med Waal. 

- Samarbeid for å finne felles løsninger og skape en Vi-følelse, er noen av kjennetegnene på årets prisvinner, sa rådmann Morten Wolden ved utdelingen. - Vi vet alle at vennskap, sameksistens og respekt er viktig, men uten handling blir det klisjéaktig og uten innhold. Det kreves både vilje og evne for å få det til å funke. 

Årets prisvinner har i løpet av det siste året hatt flere utfordringer, og har taklet dette på en svært god måte. Det handler om en stor arbeidsplass - en av de største skolene i Trøndelag, som høsten 2018 flyttet inn i et stort, flott nybygg. 

Skolen har mange faggrupper, og har fra starten hatt en ambisjon om å skape en Vi-skole,  der alle skal føle seg hjemme og på lik linje. Hele skolesamfunnet - med elevtjenesten, elevråd og skoleledelsen i spissen - står sammen om dette. 

Les hele saken på Trondheim kommune sine nettsider