266 ungdomsskole-elever fikk en smak av Meldal vgs

Hospitering_RM-1_nett.jpg

266 ungdomsskoleelever fra hele regionen har i løpet av to uker hatt mulighet til å få en smakebit av fagtilbudene ved Meldal videregående skole. Skolen ønsker dem tilbake igjen som elever neste høst!

eHospiteringseleven kommer fra følgende ungdomsskoler: Orkanger, Lensvik, Skaun, Krokstadøra, Rennebu, Rindal, Årlivoll, Grøtte, Meldal, Løkken Verk Montessoriskole og
Sodin skole på Kyrksæterøra.

Tradisjonen med besøk fra ungdomsskolene er lang. Tilbakemeldingene tyder på at dette er viktige dager for ungdomsskole-elevene som snart skal velge fagtilbud og skole for de neste 2-3 årene.

Ved Meldal videregående tilbys elevene yrkesfagutdanning i seks ulike fag:

  • Bygg- og anleggsteknikk
  • Elektrofag
  • Helse og oppvekstfag
  • Restaurant og matfag
  • Teknikk og industriell produksjon
  • Service og samferdsel

Under besøket har elevene valgt to yrkesfag de har ønsket en nærmere informasjon om. De har fått en introduksjon til fagene og vært med på praktisk arbeid, for eksempel: snekkering, koblingsarbeid, pleie og omsorg, matlaging, dreiing og mekanisk arbeid.

Erfaring fra elevbesøk i mange år viser at elevene får et langt bedre grunnlag for sine utdanningsvalg etter en dag ved Meldal vgs.

Elever som enda ikke har bestemt seg, kan bare ta kontakt med skolen og få ytterligere informasjon. Yrkesfaglig utdanning er en sikker vei inn i arbeidslivet. Meldal vgs har et tett samarbeid med bedrifter i alle bransjer og opplæringskontorene slik at skolens mål om at elevene skal ha lærlingeplass etter godkjent eksamen ved skolen kan innfris.

Kontaktinformasjon til skolen finner du ved å klikke på denne lenka.

Bilder fra hospiteringsdagen hos Restaurant og matfag og Helse og oppvekstfag: