Folkehelse- og livsmestringsdagen

2021_09_09 - Illustrasjon.jpg

Torsdag 09. september gjennomførte vi skolens første Folkehelse- og livsmestringsdag.

Folkehelse- og livsmestringsdagen erstattet det som tidligere har vært en tradisjonell aktivitetsdag.

Elever og ansatte på Helse- og oppvekstfag og Barne- og ungdomsarbeiderfag startet dagen med å kutte opp frukt og grønnsaker. Elevene på Restaurant- og matfag bakte kanelsnurrer, og frukten og kanelsnurrene ble servert til alle i lunsjpausen senere på dagen. Elever og ansatte på Elektro og datateknologi-avdelingen spiste felles frokost spandert av skolen, og i verkstedet til Teknologi- og industrifag ble det stekt vafler.

Skolefrukt

Programmet for dagen var delt i to puljer. Før lunsj møtte alle elevene på vg1 i Meldalshallen for to foredrag, og etter lunsj deltok alle elevene på vg2 og vg3 på tilsvarende foredrag. Rektor Anne Lise Kirkholt innledet seansene i Meldalshallen.

Første foredragsholder ut var Steinar Ekren fra Melhus. Steinar er utdannet personlig trener med videreutdanning innen kroniske smerter og idrettsprestasjon, og han holdt et informativt foredrag for ungdommene om hva som er "OK mat og trening".

Foredrag med Steinar Ekren

Etter foredraget ble Steinar utfordret av Mats Grytbakk, elev ved skolen, og det hele endte i en impulsiv pushup-konkurranse på scenen. Det var til slutt Mats som holdt ut lengst og tok flest armhevinger.

Pushup-konkurranse

Etter en pause var det klart for foredrag av Heidi Vatn. Heidi er ungdomsleder i Orkland kommune og har vært MOT-coach i 17 år. Tema for Heidis foredrag var livsmestring, hvor hun snakket om hvordan vi alle har ulike ballaster i "ryggsekken" og likevel kan klare å mestre livet vårt.

Foredrag med Heidi Vatn

Heidi delte sin sterke og personlige historie om det som skjedde med henne i 2020, og hvordan dette endte med at hun utviklet sykdommen Alopecia totalis sist november. Alopecia totalis er en autoimmun sykdom som fører til at den rammede mister hele eller det meste av håret på hodet.

Foredrag med Heidi Vatn

Du kan se flere bildeserier og videoer fra resten av dagens aktiviteter på vår Instagram-konto. Og hvis du har lyst, kan du legges oss til som kontakt på Snapchat ved å skanne Snapchat-koden du finner på Instagram og skolens hjemmeside, eller ved å søke etter Meldal vgs i Snapchat.