Kokkekamp i Skaun

1-Mat-Skaun_nett.jpg

Skaun-ungdommer konkurrerte i matlaging under Vinterkulturuka i Skaun i forrige uke. Dommerne var elevene ved Restaurant- og matfag ved Meldal videregående skole.

Det var arrangøren av Vinterkulturuka som engasjerte elevene fra Meldal vgs for å gjennomføre matkurs og kokkekonkurranse i forbindelse med det ukelange arrangementet i Skaun. Og Meldal vgs lot ikke tilbudet gå fra seg.

- En gruppe av våre elever fra Skaun tok utfordringen og laget et opplegg for deltakerne på Vinterkulturuka slik at de fikk matkurs med fokus på «Sunn mat for ungdom», forteller faglærer ved Meldal vgs Elisabet Lyngen. Etter kurset ble ungdommene utfordret til å delta i en kokkekonkurranse hvor elever fra Meldal vgs var dommere. Deltakerne på konkurransen fikk utlevert en del matvarer, av det de fikk skulle de lage en hovedrett og dessert.

Det ble et spennende og artig opplegg som Meldal vgs håper bidrar til økt interesse for kokkefaget – og snart skal ungdomsskole-elevene velge fag i videregående, sier Elisabet Lyngen.

Dommerne fra Meldal vgs i konsentrasjon under matsmaking og ungdommer fra Skaun lager god mat av ulike ingrediuenser. Foto: Elisabet Lyngen/Meldal vgs