«MELHUSMODELLEN» - nå for ni skoler i Trøndelag!

avslutning remakick.jpg
Remakickoff. Foto: Solveig Brandal

Skolekonkurransen for Vg2 SS er i gang!  Onsdag 19. september var det kickoff i rådhuset på Melhus med elever fra alle deltakerskolene.

Skolene konkurrerer med 1 klasse a 15 elever, og alle elevene vil også denne gangen få opplæring i butikk før overtakelsesdagen. En elev vil få ansvaret som «kjøpmann». Remaskolen på Oppdal tilbyr konkurransedeltakerne en opplæringsdag og ledelseskurs. Elevene som deltar i konkurransen vil få diplom. Dette er et kompetansebevis som vil gi elevene et konkurransefortrinn ved framtidig søknader til handelsbransjen.

Konkurransen

Overordnet tema for konkurransen i år er bærekraft. De ulike skolene skal konkurrere i forhold til salgstall, markedsføring, utøvd service og inkludering i arbeidslivet. Alle butikkene får jurybesøk på selve konkurransedagen.  Alle konkurransene vil utarbeides i samarbeid med hovedjuryen som blant annet består av Rema 1000, næringsliv, Opplæringskontoret for servicefag og UE. Melhusbanken stiller med premier i alle konkurranseklassene. 

Selve overtakelsesdagen for alle som deltar, er 28. mars 2019.

Kick off onsdag 19. september 2018

Reisen startet altså for et år siden på rektors kontor, og i vår overtok 2SS på Melhus vgs REMA Melhus Torg for en dag. I år skal klasser fra ni skoler i Trøndelag drive butikker i sitt nærområde. Etter lunsj fra melhusbedriften Matpartner, var det kick off i kinosalen på rådhuset i Melhus for ca 200 elever fra Melhus, Charlottenlund, Thora Storm, Gauldal, Orkdal, Ole Vig, Steinkjer, Verdal og Fosen videregående skoler.

Lærer Kine Goodman og kjøpmann Kristian Lorvik ønsket velkommen, før melhusordfører Gunnar Krogstad klippet snoren og ønsket lykke til. Representanter fra fjorårets SS-klasse delte sine erfaringer fra overtakelsen før kjøpmannstrener Remi Andre Johansen ga en lydhør forsamling en innføring i Rema-filosofien; godt krydret med eksempel og personlige erfaringer.

Elever fra kulturskolen i Melhus sto for sangnummer, og deretter ble selve konkurransen med ulike «grener» avslørt for lett spente deltakere av Marthe Strømsem fra UE. Rema-kjøpmennene bød på seg sjøl og gjorde flash mob på Remasangen på scenen til stormende jubel, og banksjef Ragnar Torland fra Melhusbanken viste seg som en ikke fullt så tørr banksjef (hans ord...), og kunne avsløre og premiere vinnerne av den første delkonkurransen: Visjon og verdiord. Her var det Gauldal som stakk av med seieren. Melhusbanken stiller for øvrig med alle premier i denne konkurransen. Deretter bar det ut i høstsola for deltakerne, som etter dette bare må hive seg over oppgaven med liv, lyst og humør! 

Alle møtes igjen til premieutdeling etter overtakelsene på Gimse Skole 3. april, og vi ønsker alle lykke til!