Sommerhilsen

Steigen.jpg

Endelig er sommeren her og Trøndelag viser seg fra sin fineste side når vi avrunder skoleåret 2019-2020. En helt spesiell vår har det vært. Det vi vanligvis både gleder og gruer oss til ble annerledes. Ingen eksamener ble avholdt – til både lykke og frustrasjon. Og med det mistet skolen den elektriske stemningen i juni. Vi fikk en annen stemning, der vi sammen har stått i en dugnad for de vi er glade i, og som er mer utsatte en oss. Avgangselever som lojalt har avlyst revy, russefeiring og avslutninger for solidarisk støtte opp om dugnaden. Det har vært fornuft og samhold – heia våre flotte ungdommer.

Vi har vært heldigitale og klasserommet ble byttet ut med ungdomsrommet, sofaen eller kjøkkenet - det kjente fysiske fellesskapet ble brått endret. Og vi klarte det! Gleden var stor når vi kunne åpne skolen litt etter litt, 1 meter var vanskelig å holde, og av og til ble det en halv meter. Men vi klarte det og! Vasking av hender og antibac ble automatisert, vi klarte det og!

Vi ble slitne av endring og av å holde motet oppe, vi måtte ofte omstille oss og legge nye planer. Godt var det da at vi i flokken finner støtte og motivasjon til å stå i en underlig tid. 2020 vil for alltid være historisk.

Jeg vil takke alle elever og ansatte på Melhus vgs som raust har tilpasset seg en turbulent arbeids- og opplæringsperiode. Det har vært krevende, det har kostet krefter, vi har mistet noe – men vi har og fått mye tilbake, kjent på verdien av felleskap og viktigheten av skolen. En elev sa til meg: «Trodde aldri jeg skulle si og mene dette – men jeg savner skolen sånn!». Det er en viktig erkjennelse – skole er best på skolen, ingen tvil om det. Nå gleder vi oss til en sommer som ubrukt ligger der, og jeg håper at skolestarten kan bli av den kjente varianten.

Til alle avgangselever:  Lykke til videre med hva dere nå har av planer og muligheter 😊 

Til oss andre sier jeg på gjensyn og så møtes vi i august!

Takk for dette skoleåret i Koronaens tidsalder 😊

Hilsen Hanne Mari Sæther
Rektor ved Melhus videregående skole