Anlegg

SKIANLEGG

Siden skolen ble grunnlagt i 1982 har det skjedd en kontinuerlig utbygging av treningsanlegg for skiidrett i Meråker. Utbyggingen har skjedd i nært samarbeid mellom skolen, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Meråker kommune. Meråker har derfor et av landets beste treningsanlegg for skiidretter.

Grova skisenter ligger ca. 7 km fra skolen. Anleggene har konkurranse- og treningsløyper samt lysløype på 5,5 km med standplass for skiskyting. NM i skiskyting (2002), NM i langrenn for junior (2000), NM i langrenn (2007 og 2019) er blant de arrangmenter som har vært avholdt her.
Grova ligger i 350 meters høyde og har dermed tidlige og stabile snøforhold. Med utgangspunkt i Grova har man tilgang til inntil 10 mil oppkjørte løyper i området Fagerlia, Grova og Funnsjøen.
Skolen har avtale med Maskintråkk AS, som sørger for kontinuerlig preparering av løypene.

Informasjon om løypeforholdene i Grova finner du her.

Grova skisenter

I bygda finner du også Meråker Alpinsenter med fire skitrekk. Lengst er Bjørgbergtrekket med 2100 meter belyst løype. Alpinsenteret ligger ca. 7 km fra skolen og er topp preparert for snowboard, telemarkkjøring og alpint. I tilknytning til anlegget ligger flere hyttefelt med ski-in og ski-out-muligheter.

Logo

Sist oppdatert 24.02.2021