For deg som begynner på vg2 eller vg3

Her har vi samlet opp en del som kan være kjekt å vite, selv om du har vært med før.

Hybel

Skolen kan hjelpe deg med å finne hybel. Ta kontakt med 

Marit Johannesen
Elevkonsulent
74 17 66 92 47 60 08 84

Stipend

ALLE må søke for å få stipend. Du kan søke to steder:

  • vigo.no - når du takker ja til skoleplassen på vigo.no, finner du søknaden om stipend og lån på vigo.no

  • lanekassen.no - Alle kan søke på lanekassen.no.

Skyss

Du som har behov for skyss/busskort må søke om dette digitalt.

Her finner du søknadsportalen.

PC

Alle elever i videregående skole må ha en datamaskin. Det er kun vg1 som omfattes av fylkeskommunens elev-pc ordning. Elever på vg2 og vg3 må ordne pc selv.
På siden om elev-pc ordningen kan du se hvilke krav som stilles til elev-pc.

Bøker

Skolebøker leveres ut ved skolens bibliotek. Henting av bøker organiseres klassevis og du må signere en utlånsavtale for skoleåret. Avtalen signeres digitalt etter skolestart. Ved slutten av skoleåret skal bøkene leveres inn og de blir da kontrollert.
Du er ansvarlig for bøkene som lånes, og ved skade på eller tap av bøker må disse erstattes fullt ut. Hver bok er registrert med sin egen strekkode som blir knyttet til deg som låner. Det er derfor viktig at du tar godt vare på dine egne bøker.

Treningsavgifter - tilgang til treningsanlegg utenom skoletid

Informasjon om treningsavgift finner du på en egen side her.

Treningssamlinger

Langrenn og skiskyting har en kostnadsfri snøsamling mandag–fredag i uke 48. I tillegg har de samlingstilbud gjennom Team Meråker uke 36 og uke 42/43. Kostnad på disse samlingene vil variere, men ofte havner på en døgnpris på knapt 1000 kr (inkludert transport). 

Elever som ikke deltar i ekstern aktivitet har ordinær undervisning. På nasjonale renn samarbeider vi med ski- og skiskytterkretsen, med felles støtteapparat og busstransport. I forbindelse med samlinger og reise til renn på vinteren har klubb/krets bindende påmelding en tid i forveien. Vi anbefaler derfor våre elever å ha reiseforsikring, da dette i kombinasjon med eventuell legeattest er eneste måten å få refundert påmeldingsavgift hvis man blir syk og forhindret fra å delta etter påmeldingsfristens utløp.

Våre skyttere har stevne- og samlingstilbud gjennom klubben «Meråker Idrett Rifle» (MIR).

Blodprøver

Gjennom et samarbeid med Granåsen legesenter har våre elever muligheten til 2-3 blodscreeninger pr skoleår. Omtrentlige datoer for disse er: 1/9, 15/1 og evt mai/juni. Kostnad: 300 kroner per test.

Treningsklær/utstyr

Du må ha med treningsklær for treningsaktiviteter inne og ute. Til bruk i idrettshallen trenger du sko som ikke setter merker på golvet. Sko med svarte såler tillates ikke brukt. Du trenger også vanlig turutstyr til bruk på ekskursjoner høst/vinter/vår.

Elevene på idrettsfag, og elever på studiespesialisering som skal følge en fordypningsidrett, må i tillegg disponere sportsutstyr for den/de aktuelle idrettsaktivitetene.

Sist oppdatert 01.07.2020