Landsdekkende tilbud for skyttere

Skytterprinsesser.png

Skyttertilbudet er unikt. Tilbudet er landsdekkende og vi tar inn skyttere fra hele landet, både på studiespesialisering og idrettsfag. Elevene velger sportsskyting NSF eller skyting i DFS.

Landsdekkende tilbud til skyttere


Treningsmiljøet er godt og inspirerende. Vi drar nytte av erfaringsutveksling og samarbeid med idretter som langrenn og skiskyting, hvor skolen er verdenskjent for sin jobb med å utvikle unge utøvere.
Elevene på skyting har fysisk økt minst en gang hver uke, der det fokuseres på skyteteknisk styrketrening, utholdenhetstrening, balansetrening og koordinasjonstrening.

En viktig del i opplæringen er å gi elevene kompetanse på arrangering av stevner, samt opplæring i Megalink elektronikk.

Meråker Idrettsgymnas Rifle (MIR)

Skytterne ved skolen har en egen rifleklubb i NSF, Meråker Idrettsgymnas Rifle. Rifleklubben ved skolen ble stiftet 2001. MIR er tilsluttet Norges Skytterforbund/Norges Idrettsforbund og er vårt bindeledd mot internasjonale skytedisipliner. Det gjør at vi står fritt til å arrangere egne konkurranser, for dermed å gjøre det mulig å klare vurderingskravene. Klubben har gode avtaler med samarbeidspartnere som selger skytterutsyr- og bekledning, ladekomponenter og ammunisjon.

Meråker har dessuten to skytterlag, Meråker skytterlag og Stordalen skytterlag. I Stordalen er de spesialister på feltskyting, og har elektroniske skiver på både 200m og 100m. Skolen disponerer også 50m, og 200m utendørs baner med elektronikk.

Mer informasjon

Vi har laget en egen side til deg som skal søke skoleplass på Vg1. Og så har vi sider for idrettsfag og studiespesialisering.

Ta kontakt

Idrettsfaglig leder Frode Estil svarer gjerne på spørsmål om søkning og inntak.

 

Hvis du lurer på andre ting om skyttertilbudet kan du ta kontakt med trenerne.