Ny på skolen

Her har vi samlet en del informasjon som kan være nyttig for deg som er ny på skolen.

Hybel

Skolen kan hjelpe deg med å skaffe hybel. Kontakt Marit Johannesen i skolens ekspedisjon. Her kan du også få hjelp til andre praktiske ting.

Hybelliv

Elever som flytter på hybel for første gang får mye å lære om daglig liv. For å hjelpe dem i gang arrangerer skolen kveldskurs i hygiene og renhold, og matlaging. Kursene går tidlig i skoleåret.

Stipend

ALLE må søke for å få utstyrsstipend. Du kan søke to steder:

  • vigo.no - når du takker ja til skoleplassen på vigo.no, finner du søknaden om stipend og lån på vigo.no

  • lanekassen.no - Alle kan søke på lanekassen.no.

Har du barn under 18 år på videregående? Opprett en digital postkasse før barnet søker om stipend fra Lånekassen.
På norge.no kan du lese mer om hva digital postkasse er.

Skyss

Elever som har behov for skyss/busskort må søke om dette digitalt.
Her finner du søknadsportalen.

PC

Alle elever i videregående skole må ha en datamaskin. Her kan du lese mer om PC-ordningen i Trøndelag fylkeskommune.

Bøker

Skolebøker leveres ut ved skolens bibliotek. Henting av bøker organiseres klassevis og eleven må signere en utlånsavtale for skoleåret. Avtalen signeres digitalt av eleven etter skolestart. Ved slutten av skoleåret skal bøkene leveres inn og de blir da kontrollert. Eleven er ansvarlig for bøkene som lånes, og ved skade på eller tap av bøker må disse erstattes fullt ut. Hver bok er registrert med sin egen strekkode som blir knyttet mot en elev. Det er derfor viktig at elevene tar godt vare på sine egne bøker.

Kartleggingsprøve og valg av matte

Ved skolestart blir det gjennomført en lokal kartleggingsprøve i matte for alle elever på Vg1. Valg av 1P eller 1T foretas umiddelbart etter denne kartleggingsprøven. Det er nødvendig for at undervisningen kan starte, da det er ulike læreplaner og ulike lærebøker.

Dere som ønsker å fortsette med matematikk, og tenker å ta studier der det kreves at dere har mer enn minimum av realfag, må velge 1T. For dere andre kan valget være vanskelig, les mer om valget på denne siden.

Treningsavgifter - tilgang til treningsanlegg utenom skoletid

Alle idrettselever blir fakturert treningsavgift for aktiviteter utenfor skoletid.
Treningsavgiften gjelder utenfor skoletid og gir tilgang til idrettsanlegg og organiserte/uorganiserte aktiviteter til oppsatte tidspunkt. Skyting, langrenn og skiskyting har organiserte treningsøkter utenfor skoletid. I tillegg settes det opp noen timer til uorganisert aktivitet i multisport og fotballhall utenfor skoletid.

For skoleåret 19/20 er avgiften:

Langrenn:

2 850 kroner – Omfatter blant annet fri tilgang til treningsrom utenfor skoletid, ukentlig fast organisert kveldsøkt i grunntreningsrom, transport til Grova skisenter i helgene, samt tilgang til hallareal til fastsatte tider for våre elever.

Skiskyting:

2 850 kroner – Omfatter blant annet fri tilgang til treningsrom utenfor skoletid, ukentlig fast organisert kveldsøkt i grunntreningsrom, transport til Grova skisenter i helgene, samt tilgang til hallareal til fastsatte tider for våre elever. I tillegg kan man kjøpe kort for tilgang til skytehall for 1 000 kroner.

Skyting:

2 850 kroner – Omfatter treningskort i skytehall, samt organiserte aktiviteter i skytehall utenom skoletid. I tillegg tilgang til fotball-håndballhall i de tidspunktene utenfor skoletid som er avsatt for våre elever. Treningskort til grunntreningsrom kan kjøpes for 1 000 kroner.

Friluftsliv/multisport/fotball:

Treningskort til grunntreningsrom kan kjøpes for 1 400 kroner. Vil man i tillegg ha tilgang til håndball- og fotballhall i de tidspunktene utenfor skoletid som er avsatt for våre elever, kan dette kjøpes for 350 kroner.

Treningssamlinger

Langrenn og skiskyting har en kostnadsfri snøsamling mandag–fredag i uke 48. I tillegg har de samlingstilbud gjennom IL Varden langrenn/Meråker skiskytterklubb uke 37 og uke 42/43. Kostnad på disse samlingene vil variere, men ofte havner på en døgnpris på knapt 1000 kr (inkludert transport).
Elever som ikke deltar i ekstern aktivitet har ordinær undervisning.
På nasjonale renn samarbeider vi med ski- og skiskytterkretsen, med felles støtteapparat og busstransport.
I forbindelse med samlinger og reise til renn på vinteren har klubb/krets bindende påmelding en tid i forveien. Vi anbefaler i den forbindelse våre elever å ha reiseforsikring, da dette i kombinasjon med eventuell legeattest er eneste måten å få refundert påmeldingsavgift hvis man blir syk og forhindret fra å delta etter påmeldingsfristens utløp.

Våre skyttere har stevne- og samlingstilbud gjennom klubben «Meråker Idrett Rifle» (MIR).

Forrige skoleår var mange av våre fotballelever med på IL Varden sin samling i Tyrkia i mars. De vil trolig også kommende år reise på en samling, men det er ikke avklart hvor den blir. Det kan like gjerne bli i Norge/Sverige som i sydlige strøk.

Gjennom testlaben til Arena Meråker kan våre elever bestille tester til gode priser.
Her er vårt standardprogram: (alle som kjøper en testpakke sikres oppfølging via baselinetester ved lengre sykdomsperioder)

VG1 (kostnad: 1350,-)
Høst: Baselinetest ved skolestart, og etter det ved behov
Vår: Terskel + maks O2løp

VG2 (kostnad: 2500,-)
Høst: Baseline ved skolestart, og etter det ved behov
Vår: Terskel + maks O2løp, Terskel skate

VG3+4 (kostnad: 3000,-)
Høst: Løp terskel + maks O2, Terskel skate
Vår: maks O2løp, Terskel skate

Blodprøver:

Gjennom et samarbeid med Granåsen legesenter har våre elever muligheten til 2-3 blodscreeninger pr skoleår. Omtrentlige datoer for disse er: 1/9, 15/1 og evt mai/juni. Kostnad: 300/test.

Treningsklær/utstyr

Alle elever må ha treningsklær for treningsaktiviteter inne og ute. Til bruk i idrettshallen må alle ha sko som ikke setter merker på golvet. Sko med svarte såler tillates ikke brukt. Alle elever må dessuten disponere vanlig turutstyr til bruk på ekskursjoner høst/vinter/vår.

Siste uken i august vil det bli en friluftstur (en overnatting) for VG1 elevene, og da trenger de følgende turutstyr: Sovepose, liggeunderlag, gode fjellsko/støvler, tursekk (minimum 60 l), vann/vindtette klær, enkelt førstehjelpsutstyr (gnagsårplaster er kjekt å ha med), hodelykt og kompass. Elever som har kokeutstyr (stormkjøkken eller gass/parafin/bensin-brennere) bes om å ta med dette. Skolen har noen lavvoer til overnatting, men det er ønskelig at elever som har tilgang til fjelltelt tar med dette.

Elevene på idrettsfag, og elever på studiespesialisering som skal følge en fordypnings¬idrett, må i tillegg disponere sportsutstyr for den/de aktuelle idrettsaktivitetene.

Friluftslivsturer i uke 35

Som en del av læreplanen i faget Aktivitetslære, pleier vi hvert skoleår å gjennomføre friluftslivsturer tidlig på høsten.
Høsten 2019 blir disse turene lagt til siste uka i august.
Vg1 skal på en «kortreist», enkel 2-dagers-tur, vg2 skal på en 3 dagers tur inkludert kanopadling, mens vg3 skal på en 2 dagers lengre vandretur.

Det er viktig at elevene har med seg nødvendig utstyr til disse turene, hvilket innebærer sekk, sovepose, liggeunderlag, telt/lavvo (skolen har også noen lavvoer, men på langt nær plass til alle der…), støvler/fjellsko, godt med klær og annet nødvendig utstyr til en natt eller to ute i naturen.

Uken i forkant vil bli brukt til turforberedelser/planlegging, slik at vi sikrer at alle får en positiv opplevelse på tur.

Sist oppdatert 23.01.2020