Freeski

Valgfritt programfag breddeidrett ski


Dette er programfaget for deg som liker kjøring i park. Oppdal kan by på flotte naturgitte muligheter og utfordringer innen både parkkjøring og backcountry jibb.

Organisering:


Når Oppdal skiheiser åpner skjer det meste av aktiviteten i Vangslia der parken ligger. Vi benytter også frikjøringsmuligheter i heisområdet og andre løyper for trening av generell skiferdighet. Trening av fysiske egenskaper/kapasiteter vektlegges høst og vår i samarbeid med andre grupper på idrettsfag. Ferdighetsutvikling ut fra egne mål og forutsetninger er hovedmålet for denne gruppa, så her kan alle delta uansett om målet er å lære nye triks eller vinne Norges cup.
Vi samarbeider med Oppdal IL- freeski arrangerer vi noen samlinger og konkurranser. Vi inviterer tidligere dyktige elever til å lære bort ferdigheter i parken og dette er et populært tiltak.
Programfaget er et valgfag med 5 uketimer. Om vinteren har vi i snitt 2 økter i heisen og noen fagdager fordelt gjennom vinteren.
Hvis du liker toppturer og randone best har vi en friluftslivsgruppe som kan passe deg (se beskrivelse av tilbudet i friluftsliv).