Informasjon fra Røros kommune angående Korona

Covid 19.jpg

Når skal du holde deg hjemme?
Hvis du er syk, med feber og dårlig allmenntilstand skal du holde deg hjemme. Når du har vært feberfri i 24 timer kan du komme tilbake på skolen, selv om du fortsatt snufser og er litt sår i halsen.

Når bør du ta en koronatest?
Hvis du får akutt luftveisinfeksjon med feber over 38 grader, bør du ta en selvtest. Rådet gjelder også  deg som har fått vaksine. Hvis svaret på testen er negativt og du har vært feberfri i 24 timer, kan du komme tilbake på skolen.
Du kan kjøpe selvtest på de fleste apoteker.
Hvis du har en sterk mistanke om at du er smittet med covid-19, kan du ringe koronatelefonen på Røros: 7241 94 80 – tastevalg 1. Legesenteret vurderer symptomene dine. Ved sterk mistanke om koronasmitte, får du ta en hurtigtest på luftveisklinikken på Røros legesenter.

Viktig at vi ikke får et utbrudd med vanlig influensa
Hvis mange blir syke samtidig, må mange teste seg og være hjemme – både elever, lærere og andre du kjenner. Derfor er det viktig at vi blir hjemme når vi er syke, slik at vi ikke smitter andre. Gjelder enten du har vanlig forkjølelse eller influensa, eller hvis du tror du har koronasmitte.