Hvem, når og hvordan skal jeg teste meg for Korona?????

De som oppholder seg i Røros kommune skal følge gjeldende regler for koronatesting i Røros kommune. Elever ved Røros vgs blir regnet som voksne når det gjelder testing. Dette er de retningslinjene som gjelder for testing fra onsdag 10.11.20.

Pressemelding fra Røros kommune
Det er fortsatt viktig at du tester deg for covid-19 med en gang du får symptomer på luftveisinfeksjon. Voksne personer skal ikke vente for å se om symptomene gir seg. Se egne anbefalinger for barn.
Tidlig test hjelper oss å oppdage og stoppe et smitteutbrudd raskere.
Korona ligner vanlig influensa og forkjølelse
Symptomene på korona er veldig like symptomene på influensa og det kan være vanskelig å skille mellom hva som er hva. Det samme gjelder hvis du får en vanlig forkjølelse.
Test deg hvis du får ett eller flere av disse symptomene; feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt smaks- eller luktesansen og muskelverk.
På Helsenorge sine nettsider kan du lese mer om symptomene på covid-19.
Slik bestiller du tid for test
Vi oppfordrer alle våre innbyggere om å ha lav terskel for å teste seg. Alle som befinner seg i Røros kommune når de får symptomer skal teste seg på Røros legesenter.
•    Innbyggere i Røros kan bestille tid for test via nett
•    Eller ringe koronatelefonen på Røros
•    Husk at du må avtale tid før du kommer. Det er viktig at ingen med symptomer møter opp uten avtale.
HUSK! Du skal være i karantene til du er fri for symptomer
Husk at du skal være i karantene helt til du er symptomfri. Dette gjelder selv om du mottar negativt svar på testen. Se når og hvor lenge du skal være i karantene etter testing.