Påbygging Yrkesfag

Det finnes muligheter for deg som har gått yrkesfaglig utdanningsprogram og ønsker deg studiekompetanse. Strinda vgs. har ett tilbud: 

30-timerskurset for deg som har minimum vg1 og vg2 fra yrkesfag

Vurderer du å ta Allmennfaglig påbygging må du være oppmerksom på at dette er et intensivt og nokså teoretisk år. Du må derfor være svært motivert for skolearbeid. Du finner kanskje ikke favorittfaget ditt fra tidligere skolegang i lista under. Det betyr kanskje at du må legge inn et ekstra gir - en ekstra innsats. Gjør du det bra på Allmennfaglig påbygging har du et godt grunnlag for å studere videre.

Vær oppmerksom på at disse kursene fører fram til generell studiekompetanse. Noen studier krever i tillegg helt spesielle fag (matematikk og realfag). Dette er fagkrav du i så fall eventuelt må ta senere.

30-timerskurset

Kurset inneholder de ekstra felles allmenne fagene du trenger for studiekompetanse og ett programfag fra studiespesialiserende utdanningsprogram, det vil si 30 timer pr. uke. Fagene er følgende:

Norsk: 10 uketimer
Matematikk: 5 uketimer
Naturfag: 3 uketimer
Historie: 5 uketimer
Kroppsøving: 2 uketimer
Selvvalgt programfag: 5 uketimer. (fag som sosiologi og sosialantorpologi, internasjonal engelsk, samfunnsgeografi og markedsføring og ledelse er eksempler på fag). Du velger ett av programfagene som skolen kan tilby etter skolestart. Dette får du nærmere informasjon om.

Les mer utfyllende om linjen og de ulike fagene på vilbli.no eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no