Teknologi- og industrifag

Vg2 Transport og logistikk (TF)

Vg2 Transport og logistikk er et vg2-løp innenfor programområdet Teknologi- og industrifag (TF). Du kan søke transport og logistikk etter å ha gått vg1 TF. Tiller videregående skole er den eneste skolen i Trondheimsområdet som tilbyr transport og logistikk.

Programfagene i transport og logistikk skal bidra til å utvikle kompetanse innen logistikk, planlegging og transport av varer og personer. Programområdet representerer et bredt spekter av yrker som sammen skal bidra til en bærekraftig og sikker gods- og persontransport.

Praksisopplæringen finner sted på Sandmoen i Opplæringskontoret for transportfag (OLKT) olkt.no sine lokaler. Her får du mulighet til å praktisere truckkjøring, øve deg på lastsikring, utføre ulike transportoppdrag, samt tilgang til ulike øvingssimulatorer. Fellesfag og teorifag foregår på Saupstad ved Tiller videregående skole.

Yrkesfaglig fordypning - YFF

Yrkesfaglig fordypning er et fag der elevene på yrkesfag kan fordype seg i kompetansemål på vg3. I samarbeid med bedrifter og opplæringskontorer vil du få kunnskap om og erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer det yrket du interesserer deg for. Gjennom samarbeid skapes gjensidig forståelse og tilhørighet til et framtidig yrkesliv for alle som velger YFF.

Vg3

Etter vg2 transport og logistikk kan du ta fagbrev innenfor

 • logistikkfaget
 • yrkessjåførfaget
 • kran- og løfteoperasjonsfaget

 • Første år

  Vi tilbyr ingen vg1 kurs innen Teknologi- og industrifag

 • Andre år

  Vg2 Transport og logistikk (TF)

 • Tredje år

  Vg3 Opplæring i bedrift

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Roar Hansen
Fagleder m/personalansvar
74 17 86 85 46 94 26 12