Skolebiblioteket

bibliotek.jpg

Ingress - ikke mulig å ha bilder her

            

 

Skolebiblioteket finner du rett ved kantina fordelt på to etasjer. Biblioteket er en viktig del av skolens læringsmiljø, og vi ønsker at det skal være en aktiv og trivelig læringsarena med elevene i sentrum.

Vi kan tilby bøker, tidsskrift og aviser, filmer, tegneserier, lydbøker, arbeidsplasser for skolearbeid, sjakk og andre spill, trivsel, veiledning og hjelp.

Lån:

PocketID er lånekortet ditt.
For mer info om Pocket ID:https://web.trondelagfylke.no/guri-kunna-videregaende-skole/for-elever/pocket-id/

Du kan søke etter bøker i bibliotekets katalog – Websøk bibliotek – og se hva vi har. Om du ikke finner de bøkene du trenger, hjelper vi deg med å låne inn bøker fra andre bibliotek. Du kan bestille det du ønsker direkte i Websøk, men du må gjerne ringe eller sende mail. Lånetid er vanligvis 4 uker, og bøker kan leveres i skranken eller i innleveringskassen ved biblioteket. Om du vil forlenge lånetiden kan du sende en mail, ringe eller ta kontakt i skranken.

Læremidler:

Biblioteket administrerer utlån av læremidler til elever og privatister. Elever skriver under en kontrakt når de begynner på videregående. Vi oppfordrer elevene til å skrive navn i lærebøkene sine, legge trekk på bøkene, samt oppbevare bøkene slik at skader unngås. Husk at du er ansvarlig for skolebøkene du låner, og du vil få erstatningskrav på bøker du mister eller låner! Bøkene skal leveres tilbake senest siste skoledag i hvert skoleår, eller når du slutter eller bytter skole.

Bøker kan leveres i skranken eller i innleveringskassen ved biblioteket. Om du vil forlenge lånetiden kan du sende en mail, ringe eller ta kontakt i skranken.

Følg skolebiblioteket på instagram: http://www.instagram.com/levangervgs_skolebibliotek

Skolebiblioteket er også på snapchat med brukernavn: bibliotekariann

Digitale tjenester:

ATEKST: Base med norske avisartikler som er tilgjengelig når du er på skolens nett. Inneholder artikler fra mange av de norske avisene. En god kilde til informasjon som ikke finnes i bøker. Du finner tjenesten på: A-tekst 

PressReader: Her finner du norske og utenlandske aviser og tidsskrifter.  Dette er en god kilde for språk og samfunnsfag, siden er tidsskrifter fra mange land og på mange språk her. Tjenesten er tilgjengelig på skolens nett og i 78 timer etter du forlater skolen. Du finner tjenesten her: Pressreader

Andre nyttige lenker: http://www.kildekompasset.no/

Sist oppdatert 13.11.2019