Program

Program 2025
Illustrasjon program Foto: Adobestock

Se informasjon om program for Trøndelagsmøtet nederst

Nøkkeltider

Torsdag

  • Kl. 10.00 – 11.00 Registrering, kaffe og en matbit
  • Kl. 11.00 – 13.00 Trøndelagsmøtet i Hell Amfi
  • Kl. 13.00 – 14.00 Lunsj
  • Kl. 14.00 – 16.00 Møtet fortsetter i Hell Amfi
  • Kl. 16.00 – 19.00 Trøndelagsbenken: uformelle møter i baren
  • Kl. 16.30 – Møteplassen: korte møter mellom politikere og Trøndelagsmøtets deltakere (egen påmelding)
  • Kl. 19.00 Middag
  • Etter middag møtes vi igjen på Trøndelagsbenken (barområdet)

Fredag

  • Kl 08.30 - 11.30 Trøndelagsmøtet i Hell Amfi
  • Kl 11.30 Lunsj og vel hjem

Torsdag 9. januar

Kl. 10.00 Registrering, kaffe og noe å bite i

Kl. 11.00-13.00

Fylkesordfører Tomas Iver Hallem åpner konferansen.

Grønn, rettferdig omstilling

Programledere: Andrea Hegdahl Tiltnes fra Adresseavisen og Oda Okkenhaug fra Trønderdebatt/Trønder-Avisa. Kommentator: Tone Sofie Aglen fra NRK.

Vi diskuterer tilgangen på arbeidskraft og kompetanse. Hvordan får vi flere inn i arbeidslivet? Er vi nok trøndere til å dekke behovet? Jon Olav Sliper fra Trøndelag i tall gir oss fersk statistikk om utviklinga knytta til demografi, arbeidsmarked og kompetanseutfordringer i Trøndelag. 

Hva kreves av framtidas ledere? Sykefravær – et ledelsesansvar. Innlegg ved Trond Løkling og Einar Steen fra PwC. 

Sykelønnsordninga og et mer tilrettelagt arbeidsliv er tema. Samtale med regiondirektør i Nav Torbjørn Aas, Sverre Konrad Nilsen fra Læringsliv, og flere.

ABC – et år etter lansering. Vi får høre erfaringer fra de som bruker arbeidslivets ABC i praksis.

Trøndelag har mange studenter som jobber her i løpet av studietida, og etter ferdige studier. Framtidas arbeidstakere og ledere – tar vi godt nok imot og vare på dem? Morten Wolden fra SIT og Veronica Skjetlein fra StudyTrondheim – In My Experience (IME).

Hvordan skal vi møte næringslivets behov for kompetanse og arbeidskraft i den grønne omstillinga? Det kreves betydelige endringer i både privat og offentlig sektor. Vi møter representanter fra framtidas ledere i industribedrifter i Trøndelag: Astrid Wall fra Verdalskalk, Laura Ness fra Norske Skog og Maja Rønningsbakk fra Elkem.

Kl. 13.00-14.00 Lunsjbuffet i hotellets restaurant

Kl. 14.00-16.00 Trøndelagsmøtet fortsetter i Scandic Hell Amfi

 

Live-podkast på scenen i regi av «Smart forklart» fra SINTEF Digital. Programleder Aksel Faanes Persson. Gjester i podkasten er Alexandra Bech Gjørv fra SINTEF med flere.

Hva er kommunenes største demografiutfordringer? Kommunene er under press. Aldrende befolkning. Færre folk i arbeid. Økonomi. Tilgang på kompetanse. Produktivitet. KI kan løse mye, men ikke alt. Vi hører fra ordførere som representerer ulike utfordringer.

En aldrende befolkning skaper press på arbeidsmarkedet særlig innen helse- og omsorg. Vi må jobbe annerledes. Ishita Barua, lege og forfatter av boka Kunstig intelligens redder liv - AI er legenes nye superkrefter, kommer til Trøndelagsmøtet med et spennende foredrag.

Vi har snakka mye om utfordringer. Hvordan kan utdanning løse noen av disse? Samtale med Tor Grande rektor ved NTNU og Vegard Iversen, direktør for kompetanse i Trøndelag fylkeskommune.

Vi presenterer de nye politikerne på Trøndelagsbenken.

VM på ski – 1 ½ md. før det braker løs ved ordører i Trondheim kommune Kent Ranum.

Kl. 16.00 Kaffe og mat i foajé

Kl. 16.00-19.00 Trøndelagsbenken: uformelle møter i baren

Kl. 16.30-17.00 Møteplassen

Korte møter mellom politikere og Trøndelagsmøtets deltakere (egen påmelding)

Kl. 19.00 Middag starter med konsert i Scandic Hell Amfi

Kl. 22.00 Vi møtes igjen på Trøndelagsbenken (barområdet)

 

Fredag 10. januar

Kl. 08.30-11.30 Scandic Hell Amfi

 

Næringsminister Cecilie Myrseth åpner dagen med innlegget «Industri i Norge».

Hvordan skal vi samarbeide for å få opp ny industri og omstille den gamle? Innlegg ved Ingvill Dalseg, prosjekteier for Grønt indutriløft Trøndelag. 

En dialog tuftet på potensialet i samarbeid ved produsenter, næringsliv og SINTEF.

Er trøndersk næringsliv klare for omstillingsutfordringene? Vegard Helland fra SpareBank 1 SMN presenterer omstillingsbarometeret.

I de grønne verdikjedene finner vi bedrifter som utvikler løsninger som verden trenger. Noen er allerede ute i internasjonale markeder og andre har et stort potensial for å bli nye trønderske eksportbedrifter. Vi har invitert tre bedrifter med ulike løsninger - fellesnevneren er at de bidrar til det grønne skiftet.

Grønn omstilling og eksport: Hva er status i Trøndelag og hva vi kan tilby? Innlegg ved Håkon Haugli fra Innovasjon Norge. 

Hva er suksessfaktorene for å lykkes internasjonalt? Hva mangler? Samtale med Håkon Haugli fra Innovasjon Norge, Ole Erik Almlid fra NHO og flere.

Vi er i dilemmaenes tid. Rikelig og rimelig kraft har ligget til grunn for norsk industris konkurransekraft. Nå blir ressursene knappere og vi må gjøre tydeligere prioriteringer. Innlegg og debatt.

Kraftløftet 2.0. «Kraftløftet – hvor står vi nå?» Innlegg og debatt.

UngKlima og UngEnergi er en gruppe ungdommer og studenter som jobber med å spre kunnskap om energi og miljø. De forteller om status, løsninger og utfordringer knyttet til energiomstilling i Trøndelag.

Hvordan må vi prioritere energien smartere når kostnadene går opp og ressursene blir knappe? Hva betyr krigen i Ukraina for energisektoren? Kan vi bygge et bedre kraftsystem der vi utnytter eksisterende nett bedre? Samtale med Thomas Bjørdal i Renergy Cluster, Tensio og flere.

Trøndelagsbenken på Stortinget er viktig for Trøndelag. Flere av dem deltar på scenen.

Avsluttende kommentar. Hva har vi hørt?

Kl 11.30 Lunsj og avreise.

 

Programmet er under utvikling, med forbehold om endringer.

Sist oppdatert 04.12.2024