Vg2-året i England

England Vg2.jpg

Elever på Vg1-studiespesialiserende kan søke seg til Vg2 i Norfolk, England. Søknadsfristen er 1. februar! Tilbudet er åpent for alle elever i Trøndelag fylke!

En spennende studiemulighet i utlandet! Studiespesialisering med Vg2 i Norfolk, England, er et supert studietilbud for deg som ønsker deg ut i verden. Et svært godt tilbud til elevene. Trondheim Katedralskole tar hvert år inn 15 elever til egen Vg1-klasse. 

I utvekslingsåret ditt i England bor du hos en vertsfamilie, i Norwich, eller områdene rundt. Kan hende ligger ditt nye hjem i en liten, trivelig engelsk småby med røde murstesteinshus, ei lita kirke og et livlig torg? Kanskje tar du turen til inn til London med vennene dine eller versfamilien en lørdag, eller kanskje du går på oppdagelseferd i sentrum av Norwich. En by litt større en Trondheim, rik på historie og gode opplevelser.

Skolen du går på ligger kanskje en gåtur fra stedet der du bor, eller muligens en liten busstur unna? Omgitt av engelske elever og lærere har du ikke mye valg; du må praktisere språket.

Englandstilbudet er ikke omfattet av nærskoleprinsippet. Her kan alle elever som går studiespesialisering i Trøndelag fylke søke seg inn, enten du bor nord eller sør i fylket vårt. Etter fullført Vg1 gjennomfører elevene Vg2 ved en av de mange skolene i Norfolk som inngår i samarbeidet. Etter skoleåret i England fullfører elevene Vg3 i Norge.

Studiespesialisering med Vg2 i England har egen søkekode STUSP1UT - -  

 

  • 15 elever blir hvert skoleår tatt inn til en egen internasjonal Vg1-klasse ved Trondheim Katedralskole. Elevene gjennomfører deretter Vg2 i Norfolk i England ved en av skolene som inngår i samarbeidet.
  • I tillegg tas det inn inntil 15 elever fra Trøndelag direkte fra Vg1 til Vg2 i Norfolk. Om du er Vg1-elev på studiespesialisering kan du altså søke deg til Norfolk, uavhengig av hvor du bor i Trøndelag.

 

Du som er Vg1-elev på studiespesialisering kan lese mer om Englandstilbudet her:

Norfolk Vg2 studietilbud 2019-2020 >>

Info til deg som er elev i 10. klasse skoleåret 18/19:

Norfolk Vg2 info 10. klasse >>

Vil du vite mer om Norwich kan du ta en titt på denne nettsiden: https://www.visitnorfolk.co.uk/explore/Norwich.aspx