Store drømmer – i tysk

Tysk vinnere 2.jpg

Gratulerer til elever i tysk II, Vg 1, som vinnere av både én hovedpremiene og tre mindre priser i konkurransen «Tysk i felleskap».

Konkurransen er initiert av den østerrikske, sveitsiske og tyske ambassaden og Goethe-Institutt Norge. Våre tysk-elever deltok for første gang i konkurransen, som er noenlunde sammenlignbar med Abelkonkurransen, men naturlig nok på tysk.

I og med at Norge i år er gjesteland på Bokmessen i Frankfurt med tema «Der Traum in uns» var årets oppgave å lage en presentasjon til dette temaet. Elevene fikk valget mellom å delta individuelt eller i grupper på opp til tre personer.

Elevpresentasjonene som ble sendt inn dekket et stort spekter av tekst-, lydpresentasjoner (sang og podcast) og videopresentasjoner. Over 100 innsendte bidrag ble vurdert av en jury med representanter fra den østerrikske, den sveitsiske og den tyske ambassaden, Goethe Institutt Norge og Fremmedspråksenteret.

En av hovedprisene går til en gruppe på tre som består av Julie (1MDD), Maria  (1MDM) og Håvard  (1STE) som laget en fantastisk film. Videre priser går til Sigrun  (1STC), Frida (1STA), og Anna (1STA).

Dere beviser at det går an å ha store drømmer – også i tyskfaget! Takk til skolen som sender oss til mottagelsen i den tyske ambassaden 3. juli 2019.

Blanca Bali, faglærer i tysk.