VI FLYTTER OSS NOEN HUNDRE METER

OMGITT AV NORSKE FOLKEEVENTYR.png

 

I Katedralskolens ombyggingsfase, fra skolestart 2023, vil elever og ansatte holde til i Gerhard Schønings skoles lokaler, noen hundre meter lenger ned i Erling Skakkes gate. Den videregående skolen som tidligere holdt til i det staselige bygget har navnet sitt etter Trondheim Katedralskoles tidligere rektor, Gerhard Schøning. Slik sett skulle vi være i trygge hender. Bygningen stod ferdig i 1901, og her hadde Trondhjems Borgerlige Realskole sine lokaler når bygget var helt nytt. Det sitter med andre ord mye skolehistorie i veggene.

 

Heisen stopper i 4. etasje, i det som blir elevkantine i byggeperioden. Ikke lenge etter er Sondre, Ingrid og Tale igang med kortspill.

- Her får vi det lyst og fint, og det er jammen meg stort her, sier elevrådsleder Tale. Sondre og Ingrid er enig og lurer på om alle elevene får plass samtidig.

- Vi kommer til å sitte her og sole oss, ler Ingrid, sittende i trappa på utsiden av skolebygget.

 

Til høsten vil Kattaelevene bli godt kjent med Gerhard Schønings skole.

I tillegg til skolebygget med historisk sus skal det etter planen plasseres moderne paviljonger i skolegården på Schøning for å få plass til "hele Katta".

- Jeg tror det blir fint å være Kattaelev her, sier Sondre. Og om han og de andre Kattaelevene savner synet av Katedralskolen kan de raskt rusle opp Erling Skakkes gate for å ta en kikk.