Oppdatering om Korona-viruset

Korona-viruset.JPG

På denne siden vil vi gi oppdatert informasjon om Korona-viruset.

Informasjon elevfravær korona

28. august kl 09:30
Informasjon til elever i videregående skole om eventuelt fravær i forbindelse med smittevern

14. august kl 16:00
Vel møtt til nytt skoleår - informasjonsbrev til elever og foresatte  fra fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen

14. august kl 10:00
Smittevern og Covid-19

13. august kl 14:40

4. mai kl 14:30
Brev til ungdomsskoleforeldre - fra kommunepsykologen

23. april kl 12:00
Informasjonsbrev til elever og foresatte

7. april kl 22:30
Regjeringen gjennomførte pressekonferanse i dag tirsdag 07.04.20 kl.16.00.

Den viktigste nyheten for oss er at den videregående skolen åpner for de elevene som skal ut i lære neste skoleår. Dette betyr at det skal åpnes for yrkesfag Vg2 og Vg3 den 27. april 2020, Forutsetningen er at dette kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Dette betyr at det blir vanlig skoledag med hjemmeundervisning den 14. april, og at vi fortsetter slik vi har gjort de siste ukene fram til den 27.april.

24. mars kl 14:15
Informasjonsbrev til elever og foresatte om digital opplæring

16. mars kl 14:00
Brev til elever og foresatt om digital opplæring mens de videreågende skolene er stengt

15. mars kl 21:00
Oppdatert tekst under "Elev i videregående opplæring" og "Foresatt til elev i videregående opplæring" på denne siden:

12. mars kl 10:45
Fylkesdirektør for utdanning i Trøndelag fylkeskommune har besluttet å stenge Verdal videregående skole i 14 dager; til og med 27. mars. Hensikten er å begrense sosial omgang og aktivitet i Verdal kommune i denne perioden, for å forebygge smitte av koronaviruset.

Dette er ikke karantene, slik at alle elever skal være hjemme og få opplæring. Vi oppfordrer om at ungdommene ikke samles i store grupper, og at de begrenser sosial omgang og aktiviteter i denne perioden.
Vi henstiller også om at elever og foreldre/foresatte følger med på folkehelseinstituttets hjemmesider: www.fhi.no, og vår hjemmeside.

Vi bruker dagen i dag til at elevene får informasjon om hvordan opplæringen sammen med lærerne skal foregå de kommende 14 dagene, og at alle tar med seg nødvendige bøker og PC hjem.

Fra og med i morgen er skolen helt stengt.

11. mars kl 21:15
Nytt informasjonsskriv til elever og foresatte
Informasjonsbrev til elever og foresatte 2

11. mars kl 12:45
Elevreiser til inn- og utland - avlyst

Fra nå av blir alle elevreiser avlyst fram til fylkesdirektøren for utdanning bestemmer noe annet. Det kan likevel, i enkelte tvilstilfeller, argumenteres for å reise. Avgjørelsen må da skje i dialog med rektor, kommuneoverlege og skoleeier.

Fylkesadministrasjonen jobber med å avklare de økonomiske konsekvensene av dette. Enkelte reiser til risikoområder har vært avlyst. De fleste andre reiser har gått som planlagt, men nå endrer fylkeskommunen praksisen inntil videre.

Hospitering for 9. klasseelever den 18. mars – gjennomføres ikke
Flere skoler Trøndelag har planlagt å ta imot elever fra ungdomstrinnet på hospitering i tiden framover.
Skoleeier ber oss om ikke å gjennomføre hospitering og heller vente til situasjonen er mer avklart.
Ungdomsskolene må derfor forberede elevene på at det ikke blir hospitering dette skoleåret.

10. mars kl 21:00
Elever og ansatte fra Frosta blir hjemme.

Frosta kommune har innført flere tiltak for å begrense koronasmitten blant sine innbyggere (jf Trønder-Avisa; t-a.no).
Etter samråd med kommuneoverlegen i Verdal er det bestemt at elever og ansatte ved Verdal videregående skole med hjemstedsadresse Frosta, skal holde seg hjemme resten av uka.
Ingen av personene er syke, men i håp om å unngå koronaviruset tar vi disse forholdsreglene.

I håp om å unngå koronaviruset og smitte – ber vi om at du merker deg dette!

• Ingen håndhilsing eller klemmer – vi støtter oss på anbefalinger fra Helsedirektoratet. Vi anbefaler derfor alle til å finne alternativer til håndhilsing. Dette gjelder også for besøkende!
  • Er du syk (feber og forkjølelse) skal du holde deg hjemme, til du er feberfri!
  • Følg hygienerådene - De beste grep for å unngå smitte er hyppig håndvask (eventuelt spriting av hendene) og at du hoster i engangstørkle eller i albukroken.
  • Kommunelegen i Verdal ber oss om å begrense sosial omgang i kantina og fellesareal i friminuttene. I første omgang sitte på annenhver stol i kantina, for å holde en passe avstand til hverandre.

Det er viktig at alle bidrar i den viktige helsedugnaden. I håp om å unngå koronaviruset og smitte, tar vi disse forholdsreglene. Sosial kontakt mellom mennesker er viktig, men del gjerne sammenkomster i mindre grupper, hold mer avstand, og syke skal ikke delta. Ha for all del omsorg for de som har få nære personer, understreker kommuneoverlegen, men unngå smitte.

Følg med på hjemmesiden til din hjemkommune: