Åarjede

Åarjede.png

Det er alltid godt når gode venner finner sammen. Gjør klar for en musikkstund som varmer!

Heftig og vart, lyrisk og rytmisk, samtidig og gammelt: disse musikalske motsetningsparene er på plass når fylkesmusikerne i Quintus og Frode Fjellheim møtes. Og når vi friskt lover deg ei musikkstund av sjelden sort, har det tre årsaker:

Den ene heter Frode Fjellheim. I utlandet er han kanskje mest kjent for sitt bidrag til filmusikken til Disneyfilmen Frozen med sine over to milliarder avspillinger. Her heime er han kanskje mest som musikkprofessoren, komponisten, joikeren og mentoren, som mer enn noen annen, har lagt skuldra til for at vi skal få oppleve den samiske musikkskatten. Den andre årsaken er fylkesmusikerne i Quintus. Siden ensemblet ble etablert på 1990-tallet har ikke Quintus baret fartet på trønderske fylkesveier mer enn de fleste, de har også vart i konstant musikalsk bevegelse. Og det sier ikke så lite at Frode Fjellheim er en utav de musikalske påfyllingsstasjonene de ofte besøkt Kanskje ikke så rart da, at Quintus gjennom årene har utviklet ett eget instrumentalt joikeutrykk

– Joik er et spennende utgangspunkt når du spiller, en ny måte å forholde seg til en melodi. Det handler om å finne sin indre stemme, finne essensen. Instrumentet er en forlengelse av din indre stemme, så da gjelder det е finne en måte е overføre den til instrumentet på. Går det for eksempel е spille joik på en stortromme fra 40-tallet? humrer fylkesmusiker Lasse Ehn, og hinter til noe av det du får høre.
Den viktigste årsaken er likevel at hver gang Quintus og Frode Fjellheim møtes lager de noe nytt og unikt, akkurat slik det skal vare når gode musikalske venner møtes.

Frode Fjellheim - keyboards, joik

Sturla Hauge Nilsen - trompet

Morten Schrøder - trompet, flygelhorn

Anders Bast - saksofon

Elisabeth Fossan - trombone, bukkehorn

Steffen Granly - tuba

Lasse Leo Ehn - trommesett

bilde

Åarjede logo

logo (vit tekst)

logo (sort tekst)

ved andre behov kontakt ensemblet

 Konsert/Turneliste 2022/2023

Levanger Kulturkirke

DKS

 

 

Sist oppdatert 20.02.2023