Transquint

Tranquint.png

Endelig på samme scene, på samme konsert! Råsterke musikere gir deg sterk, rytmisk musikk. Du går ikke deprimert ut i vinternatta etter denne musikkfesten.

Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger. (...) Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning, -slik beskriver Jazznytt stemninga etter en Transjoik-konsert.
Det blir ikke dårligere av at Transjoik nå har med seg fylkesmusikerne i Quintus på laget. Quintus har i mange år samarbeidet med Frode Fjellheim, og har utviklet en helt egen joikekvalitet i spillet sitt. Tilbake i 2007 ga Quintus ut plata «
Nuewje» med samiskinspirert musikk til flotte omtaler. Stående applaus og lovord ble fasit da Transjoik og Quintus sist dro på turné i 2019.

Frode Fjellheim - keyboards, electronic, joik

Nils-Olav Johansen - gitar

Torbjørn Hillersøy - elbas

Sturla Hauge Nilsen - trompet

Morten Schrøder - trompet, flygelhorn

Anders Bast - saksofon

Elisabeth Fossan - trombone

Steffen Granly - tuba

Lasse Leo Ehn - trommesett, perkusjon

Snorre Bjerck - trommesett, perkusjon

bilde

Logo Fylkesmusikerne (hvit)

Logo Fylkesmusikerne (sort)

 

ved andre behov kontakt ensemblet

 Konsert/Turneliste 2022/2023

Sist oppdatert 22.02.2023