Elektronikk

Elektronikken har hatt en enorm utvikling siden utvikling av de første halvledere og transistorer på 1950-tallet. I dag finnes det elektronikk i nær sagt alt som det går strøm i. Dette studiet skal utdanne fagskoleingeniører med solid faglig kompetanse for praktisk arbeid, og et godt teoretisk grunnlag i en spennende elektronisk verden.

Fagskoleingeniøren vil få innblikk i konstruksjon, programmering og vedlikehold av elektronikk og datamaskiner. Elektronikkstudiet gjør fagskoleingeniøren attraktiv innenfor en stor sektor av næringslivet som driver med elektroniske systemer og kommunikasjon nasjonalt eller internasjonalt. 

Etter de grunnleggende fagene i det første studieåret, vil utdanningen omhandle fordypningsemner innen analoge- og digitale systemer, elektronisk kommunikasjon, datamaskiner og operativsystemer, programmering, samt styring og reguleringsteknikk.

Noen emner består av obligatorisk lab-arbeid og/eller praktiske prosjekter. Dette gir studentene praktiske erfaringer som kommer god til nytte i arbeidslivet. Vi legger opp undervisningen så praktisk som mulig, og hver student får tilgang på utstyr som gjør at lab-arbeid kan gjøres hvor som helst. Mye utføres som rene simuleringer i programvare, men vi bruker også enheter som for eksempel Arduino og Raspberry Pi. Studiet gir også Ekom-eksamen, som kreves for autorisasjon fra NKOM.

Studiet kvalifiserer deg til å lede og være ansvarlig for produksjon, installasjon, innkjøp, vedlikehold og reparasjon av elektronisk utstyr. Du kan også jobbe i produksjons- og installasjonsbedrifter, innen teknisk rådgivning, salg eller som faglærer og opplæringspersonell på land og offshore.

Studiesteder

  • Chr. Thams (deltid/nettbasert med samlinger)

Det tas ikke opp studenter til dette studiet høsten 2025.

 

Mer informasjon om studiet

Dersom studiet skal lyses ut finner du mer informasjon om studiet, opptakskrav, m.m. i vår studiekatalog:

Studiekatalog

Samlingsplaner

Her finner du samlingsplaner for alle våre aktive studier:

Samlingsplaner

Tidligere studieplaner

Her finner du tidligere studieplaner (før høsten 2025):

Tidligere studieplaner

Spørsmål

Har du spørsmål du ikke finner svar på, ta kontakt med oss på

120 studiepoeng

Deltid

Sist oppdatert 09.02.2025