Matteknikk
Dette deltidsstudiet passer for deg som jobber i eller har ønske om å jobbe innenfor matbransjen og som ønsker å øke din kompetanse. Etter endt studium får du tittelen fagskoleingeniør. Studiet gir tverrfaglig forståelse og kunnskap om ulike produksjonsprosesser i næringsmiddelindustri, råvarer, håndtering og kvalitetskrav ved produksjon av næringsmidler. Samt teamarbeid og utvikling av godt fysisk og sosialt arbeidsmiljø med praktisk ledelse, organisering og drift av en organisasjon.
Utdanningens innhold
- produksjonsprosesser i matindustrien
- råvarekunnskap
- mikrobiologi og kjemi
- laboratoriearbeid
- regelverk, mattrygghet og HMS i matindustri
- teamarbeid og arbeidsmiljø
- ledelse, organisering og drift av virksomhet
Organisering av studiet
Studiet er organisert i seks obligatoriske samlinger pr. år, samt en obligatorisk samling det siste halvåret hvor det kun arbeides med hovedprosjektet. Undervisningen på samling foregår i klasserom og i laboratorium/verksted. Tiden mellom samlingene følges opp med selvstendig nettstøttet arbeid. Samlingene er et samarbeid mellom Trøndelag høyere yrkesfagskole og matteknologisk utdanning ved NTNU.
Studiested
THYF Trondheim - deltid
Studieplan
Samlingsplan
Matteknikk - samlinger 1., 2. og 3. klasse 2023-2024
Samlinger MatTeknikk 1,2 og 3 klasse 2024-2025 .pdf
Bokliste
Bokliste MatTeknikk studieåret 2023-2024
Bokliste skoleåret 2024-2025 MatTeknikk