Spekevareproduksjon

Produksjon av spekemat er en svært spesialisert del av norsk kjøttbransje. Selv om det benyttes avanserte styringssystemer for luftfuktighet, luftgjennomstrømning og temperatur, er dette, i motsetning til mer teknologistyrte produksjonsprosesser, en håndverks- og kunnskapsstyrt prosess som krever godt utdannede fagarbeidere.
Fagskoleutdanning i spekevareproduksjon er et fagskolestudium på 30 studiepoeng. Utdanningen er organisert som en ettårig, nettbasert utdanning med samlinger. Studiet baseres på nettundervisning av teori og samlinger for gjennomføring av praktisk produksjon/øvelser. Kandidaten skal sitte igjen med økt kunnskap innen spekevareproduksjon og produksjonstekniske prosesser. Kandidaten skal tilegne seg kunnskap om forhold i produksjonsprosessen som har tydning for produktkvalitet.
Målgruppen for studiet er yrkesutøvere som allerede har et relevant fag-/svennebrev eller som har lang (og relevant) realkompetanse. Studiet tilbys nasjonalt.
Studiesteder
- Trondheim (deltid/nettbasert med samlinger)
Mer informasjon om studiet
Dersom studiet skal lyses ut finner du mer informasjon om studiet, opptakskrav, m.m. i vår studiekatalog:
Samlingsplaner
Her finner du samlingsplaner for alle våre aktive studier:
Tidligere studieplaner
Her finner du tidligere studieplaner (før høsten 2025):
Spørsmål
Har du spørsmål du ikke finner svar på, ta kontakt med oss på postmottak.thyf@trondelagfylke.no