Verdiskaping i lokalmat

elaine-casap-qgHGDbbSNm8-unsplash.jpg

Dette er et studium for deg som ønsker å utvikle deg innen lokalmatproduksjon. Lokalmatstudiet utvikler din skaperlyst, sikrer deg matkunnskap og verdiskaping i et langsiktig perspektiv.

Verdiskapning i lokalmat er en yrkesrettet høyere utdanning beregnet for den som driver med lokalmat, ellers som planlegger å gjøre det.

Studiet er organisert med samlinger og nettundervisning og går over 1,5 år. Det er 3 samlinger per semester. Samlinger avholdes tirsdag-onsdag og på ulike steder i Trøndelag. Det blir nettundervisning på torsdager, 8 ganger hvert semester.

Studiet består av tre ulike emner og et hovedprosjekt. De tre emnene er matkunnskap, bedriftsøkonomi og markedskunnskap. Hovedprosjektet er en tverrfaglig oppgave om en sjølvalgt problemstilling, gjerne fra egen bedrift. Det er mulig å ta bare enkeltemner, dersom du ønsker det. Du vil da ikke få vitnemål, men karakterutskrift. Hovedprosjekt forutsetter at de andre tre emnene er fullført.

Du kan lese mer om emnene i tidligere studieplaner (se lenke lenger ned).

Studiesteder

  • Trondheim (deltid/nettbasert med samlinger)

Studiet er lagt opp med samlinger på ulike steder i hele Trøndelag.

Det tas ikke opp studenter til dette studiet høsten 2025.

 

Mer informasjon om studiet

Dersom studiet skal lyses ut finner du mer informasjon om studiet, opptakskrav, m.m. i vår studiekatalog:

Studiekatalog

Samlingsplaner

Her finner du samlingsplaner for alle våre aktive studier:

Samlingsplaner

Tidligere studieplaner

Her finner du tidligere studieplaner (før høsten 2025):

Tidligere studieplaner

Spørsmål

Har du spørsmål du ikke finner svar på, ta kontakt med oss på

30 studiepoeng

Deltid

Sist oppdatert 09.02.2025