Om skolen

Meråker vgs

Meråker videregående skole er en av landets minste, og samtidig en av landets mest kjente videregående skoler. Hverdagen ved skolen er preget av idrett, men vi har også elever som går studiespesialisering uten idrett.

Vi tilbyr utdanningsprogrammene idrettsfag og studiespesialisering

Begge programmene gir deg studiekompetanse og muligheter for høyere studier. For å oppnå spesiell studiekompetanse må du velge studiespesialisering. I dette utdanningsprogrammet vil du kunne ta fordypning i realfag. Du kan da ha idretten din som valgfritt programfag. Det kan også være muligheter for å gå videregående over fire år.

På vilbli kan du lese alt om skolens opplæringstilbud.

Legger til rette for kombinasjonen idrett og utdanning

Meråker videregående har en ledelse og lærere med stor forståelse for at satsing på idrett krever tilrettelagte løsninger, og du får en timeplan som er tilpasset treningshverdagen din.

Skolemiljøet

Meråker videregående er en liten skole med nesten 160 elever. I tillegg til våre egne elever har vi 40 studenter ved NORD universitet hos oss. Det er lett å trives i det oversiktlige og trygge miljøet ved skolen. Elevsammensetningen på skolen gir oss et helt spesielt skolemiljø. Vi har elever fra stort sett hele landet, fra Mandal i sør til Alta i nord. Per i dag er det kun to fylker som ikke er representert med elever på skolen.

Universitetstilbud

I skolens lokaler tilbyr NORD universitet mulighet for høyere utdanning, slik at en kan fortsette med idrettsstudier her etter man har fullført videregående. Studiene går med redusert fart, og er tilpasset konkurranser og samlinger. Nord universitet sin avdeling i Meråker har per i dag ca 40 studenter.

Mer om skolen

Meråker videregående skole har, og har hatt idrettselever fra flere andre land. Finland, Sverige, Island, Grønland, Estland, Danmark, Østerrike og USA.
Skolen er populær innen skyttermiljøet fordi den er en av to offentlige skoler med tilbud til skyttere.

Sist oppdatert 02.07.2024