Bygg- og anleggsteknikk
Du lærer
- produksjon og oppføring av nye bygninger og anlegg
- ombygging og vedlikehold av bygninger og anlegg
- om tekniske installasjoner
- om kvalitet og sikkerhet
- materialkunnskap
Du bør være
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- selvstendig og nøyaktig
- god til å samarbeide
Du kan bli
- vei- og anleggsfagarbeider eller asfaltør
- banemontør eller anleggsmaskinfører
- maler, murer, tømrer eller rørlegger
- stillasbygger, taktekker eller blikkenslager
- trevaresnekker eller glassfagarbeider
- anleggsrørlegger
- veidrift- og veivedllikeholdsarbeider
Arbeidssteder
- offentlig eller privat virksomhet
- større eller mindre håndverksbedrifter
- industri- eller entreprenørbedrifter
Vi tilbyr disse programområdene
-
Første år
Vg1 Bygg- og anleggsteknikk
Om du liker praktisk arbeid og å lage nye ting som varer, så er kanskje Bygg- og anleggsteknikk noe som passer deg godt?
På vg1 lærer du deg grunnleggende kunnskap som skal gjøre deg i stand til å velge blant de ulike løp som finnes på vg2. Ute på byggeplass eller på vårt verksted, lærer du å bruke verktøy, beregne mål og materialer til ulikt bruk, om tegninger og sikkerhet.
Elevene på Bygg- og anleggsteknikk tar på seg små og store arbeidsoppgaver for lokalmiljøet. Her har elevene blant annet rehabilitert den gamle skolen i Hådalen til nye leiligheter, bygd garasjer og kjørt gravemaskin, hjullaster og veivals. Du er utplassert i seks uker i løpet av skoleåret, der du har mulighet til å velge bedrift som er relevant for det videre løpet du planlegger.Som elevundersøkelsen viser, er miljøet i Bygg- og anleggsklassen svært godt, og den teoretiske og praktiske opplæringen fokuserer på at man lærer å samarbeide og jobbe i team.
-
Andre år
Vg2 Tømrer
På vg2 bidrar vi til en god og bred faglig plattform som bransjen etterspør. Her omhandler undervisningen et bredt spekter med det byggtekniske i bunnen og viktige perspektiv som behandling av mennesker, miljø og produksjonsutstyr på en respektfull måte.
I løpet av skoleåret jobber vi mye med praktiske prosjekt ute på byggeplass sammen med andre aktører i bransjen. På denne måten lærer du også om lokalt næringsliv og samarbeid, som PAL-prosjektet er et godt eksempel på. En del av opplæringen foregår også inne i vår nye elementproduksjonshall. På vg2 er det utplassering i åtte uker i løpet av skoleåret, der du har mulighet til å velge bedrift som er relevant for eventuell lærlingetid. I tillegg har vi ekskursjoner til forskjellige bedrifter for å lære mer om yrket og bedriftene.
På vg2 har man også mulighet for 3 uker hospitering i utlandet gjennom Erasmus+.2 tøa har skoleåret 2022/2023 et prosjekt i samarbeid med Røros Bygningsvernsenter. Det er et oppsett av et eldre bygg i laft som man tror er fra midten av 1800-tallet. Bygget er satt opp igjen på Moa i Brekken