Helse- og oppvekstfag
Første året - Vg1 - Høsten 2025
På Cissi Klein utdanner vi Fagarbeider i verdensklasse.
På Vg1 helse- og oppvekstfag hos oss har vi mye praksis i bedrifter - to dager i uka - hele året. Da jobber du sammen med klassen og læreren din på enten Dragvoll helse- og velferdssenter, Valentinlyst helse- og velferdssenter, Lilleby skole/SFO eller Ladesletta barnehage.

- Vi trenger deg som er dyktig, kreativ, omsorgsfull og sosial. Du må like å prate, være sammen med og hjelpe andre mennesker i ulike aldre.
- Interessene og hobbyene dine får garantert du bruk for hos oss, f.eks. teknologi, helse, musikk, håndverk, idrett og trening, drama, data, matlaging, etc. Alt DU kan og er interessert i bruker vi i løpet av skolehverdagen!
Hos oss får du trene på virkelighetsnære arbeidsoppgaver enten i bedriftene, på St. Olav eller i våre topp moderne og velutstyrte verksteder - i vår splitter nye skole! Vi samarbeider også med bl.a. kjøpesentrene, kultursenter, skoler, St. Olav, NTNU og helse- og aktivitetssenter.
Skolen vår har et prosjekt som heter HO2.0. Sammen med mange bedrifter og NTNU er vi med på å utdanne fagarbeidere i verdensklasse med bl.a. fokus på helse- og velferdsteknologi i møte mellom mennesker.

Fra skoleåret 2026/27 har vi også Vg2 Barne- og ungdomsarbeider og Vg2 Helsefagarbeider.
Fra høsten 2025 kan du fortsette utdanningen din som barne- og ungdomsarbeider eller helsefagarbeider her på Cissi Klein vgs.
Etter 2 år på helse- og oppvekstfag hos oss kan du bl.a. starte som lærling. Du tjener 180.000 på ett år - i 2 år. Da slipper du studielån!
Les mer om Helse- og oppvekstfag - vilbli.no.
Her kan du se oversikt over bedrifter der det jobber barne- og ungdomsarbeidere
Her kan du se oversikt over bedrifter dert det jobber helsefagarbeidere.
Her ser du andre muligheter innenfor helse- og oppvekstfag når du er ferdig med Vg1.
Veien videre
Etter at du har gått helse- og oppvekstfag og tatt fagbrev kan du bli bl.a:
- barne- og ungdomsarbeider, aktivitør
- helsefagarbeider, ambulansearbeider eller portør
- ortopedtekniker
På noen tilbud på helse- og oppvekstfag er man ikke lærling, men man tar en utdanning på skolen som gir autorisasjon. Disse kan du se her (grønn farge på 3. året). En samlet oversikt over ulike tilbud og hvilke skoler som tilbyr hva, finner her.
Etter å ha tatt fagbrev kan du jobbe f.eks. på skoler/ SFO, barnehager, SFO, avlastning, fritidsklubber, helse- og velferdssenter, sykehjem, BPA og sykehus.
Eksempler på bedrifter er: Lilleby skole, Ladesletta barnehage, Dragvoll og Valentinlyst helse- og velferdssenter, Helsehus, og St. Olav.