Flyfag

Velkommen til nyopprettet flyfaglinje ved Fosen vgs.

Har du lyst til å bli flymekaniker og få jobb innen sivil eller militær luftfart? Ja da kan Fosen vgs. nå tilby nasjonal linje innen flyfag! 

Foto: Luftforsvaret

Det er med stolthet at vi fra høsten 2023 kan tilby VG2 utdanning innen flyfag i Trøndelag. Vi tilbyr VG2 og VG3 fra høsten 2024. Hvis du velger flyfag, så får du en god utdanning der du lærer hvordan fly og helikoptre testes, vedlikeholdes og inspiseres. Liker du struktur i hverdagen, jobbe sammen med andre og har interesse for fly, så er dette riktig linje for deg.

Fosen vgs. ligger i Ørland kommune. Vi er en av fem skoler som tilbyr flyfaglinje i Norge. Tilbudet er nasjonalt, og det betyr at elever fra hele landet kan søke på linjen.

Vi er nå i gang med planlegging av helt nye midlertidige og permanente bygg for å kunne starte utdanningen. Får du skoleplass hos oss, så vil undervisningen være i midlertidige fasiliteter ved skolen høsten 2023, og i flotte nye permanente fasiliteter fra høsten 2024.

Vi får F-16 til Fosen vgs.!! Maskinen kommer i mai/juni 2023. Vi gleder oss veldig til å få denne flymaskinen og vi er eneste flyfaglinje som har F-16 til undervisning i videregående skole! Vi avslører senere hvilket helikopter og propellfly vi får, så følg med! 

Utdanningen er sertifisert internasjonalt gjennom det europeiske EASA regelverket. Dette regelverket stiller blant annet krav til utdanning av flyteknikere, og legger vekt på at du som student har gode holdninger og gode ferdigheter som tekniker.

For at du skal kunne søke på VG2/VG3 flyfag, må du gå VG1 Elektrofag eller Teknologi og Industrifag (kryssløp). Når du er ferdig med 3 år på skole, er det to år i lære ved en militær eller sivil lærebedrift. Da kan du ta fagbrev som avionikker (flyenes elektriske systemer) eller ta fagbrev innen flytekniske fag (flystruktur, flysystemmekaniker eller flymotormekaniker).

Privatister har mulighet til å være med på alle eksamener som arrangeres ved Flyfaglinjen. 

Skoleåret 2023 - 24 arrangeres det eksamener i modul 1 - 6 samt -8. Eksamen i modulene 1 og -3 holdes i uke 50 (2023) og resten av eksamenene dette skoleåret blir da arrangert i løpet av våren 2024. I tillegg planlegger Flyfaglinjen å arrangere eksamener i modulene 9 og 10 i februar 2024. 

Fra og med neste skoleår (2024 -25) vil vi kunne ha eksamener i samtlige EASA moduler.  

Ved behov av mer informasjon - ta kontakt med eksamensleder ved skolen på e-post 

Asgeir Hogstad
Kvalitetsleder Flyfag
74 17 54 13 47 64 33 84

AHA Eiendom har inngått samarbeid med Fosen videregående skole for utleie av boliger for elevene ved flylinja.

Vi ønsker å tilby elevene et godt og tilrettelagt bosted mens de studerer i Bjugn. Hos oss har vi flere ulike boligtyper:

  • Hybel i kollektiv
  • Hybel i dublett
  • 1-romsleilighet (studioleilighet)

Vi i AHA Eiendom ønsker å tilrettelegge for fysisk aktivitet, og åpner derfor Ørlands første padelbane på Brekstad. Som leietaker hos AHA vil du få rabatt på timer i den nye padelhallen, samt gratis medlemskap på vårt treningssenter på Brekstad og inne hos Bjugn Hotell!

Bjugn Studentby

600 meter unna skolen finner du Bjugn Studentby. Studentbyen rommer 19 moderne hybler med tilhørende fellesareal som to romslige kjøkken, flere oppholdsrom, bad samt vaskerom. Hyblene er av romslig størrelse på mellom 8-12 m2, og leies ut delvis møblert med rammeseng, skrivebord og garderobe. Flere av hyblene er også utstyrt med egen servant med baderomsinnredning.

Leiepris fra kr. 4.300,- pr. mnd (inkludert strøm og internett)

Næringsgården

Næringsgården finner du midt i hjertet av Brekstad sentrum. Her har vi ulike romtyper: hybel i kollektiv og 1-romsleiligheter.

Hybel i kollektiv er moderne og delvis møblerte hybler med rammeseng, skrivebord og garderobe.

Her deler du bad med 1 annen fortrinnsvis av samme kjønn og har tilgang til stort felles kjøkken, stue og spiserom.

Leiepris fra kr. 4.900,- pr. mnd (inkludert strøm og internett)

I Næringsgården kan du også leie 1-romsleilighet, hvor du har alt for deg selv. Leiligheten er delvis møblert med rammeseng, skrivebord og garderobe. Leiligheten har eget kjøkken inkludert hvitevarer og eget bad.

Leiepris fra kr. 5.600,- pr. mnd (inkludert strøm og internett)

I Næringsgården er det etablert et nytt vaskerom med flere vaskemaskiner og tørketromler til fri bruk.

Kystgården

Like ved Næringsgården har vi Kystgården. Her kan du leie moderne 2-roms og 3-roms leiligheter ferdigstilt i 2016.

Disse leies i utgangspunktet umøblert, men kan møbleres etter avtale. Leilighetene befinner seg i 2.etg, mens blant annet dagligvarebutikken Bunnpris er i 1.etg.

Våre 2 og 3-romsleiligheter i Kystgården er per nå utleid, men det kan oppstå ledighet mot vår/sommer 2023.

Leiepris fra kr. 10.500,- pr. mnd (inkludert strøm og internett)

Høres dette ut som noe for deg?

Ta kontakt med oss, og ikke nøl med å spørre om du lurer på noe!

Kontaktperson:

Rune Søraker

484 85 348

 

Vår boligportal for å registrere din søknad om bolig:

https://tinyurl.com/bdnrumfn

I samme lenke kan du også lage en kundeprofil, og sende inn ønsker og søknad om tildeling av leiekontrakt for leie av hybel/leilighet.

Hvordan foregår søknadsprosessen?

For å sikre deg hybel/bolig, må du først søke om tildeling av leiekontrakt.

Det er helt uforpliktende å søke om tildeling av leiekontrakt, og det er uforpliktende å bli tildelt leiekontrakt.

Når du får tildelt leiekontrakt, får du tre dager på å bestemme deg for om du vil leie boligen/signere leiekontrakten du er blitt tildelt.

Ønsker du å leie – signerer du, ønsker du ikke å leie – avslår du. Enkelt og greit!

En mulig arbeidsplass: 

Nysgjerrig? Her finner du mer informasjon:

Frister utdanningen kan du gå in på www.vilbli.no for mer informasjon.

Søke på utdanningen kan du gjøre før fristens utløp 1. mars på www.vigo.no.

Har du spørsmål?