Informasjonsteknologi og medieproduksjon
Levanger videregående skole tilbyr Informasjonsteknologi og medieproduksjon. Og fra høsten 2025 har vi Vg2 informasjonsteknologi.
Du lærer
- idéutvikling og kreativ problemløsning
- om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
- innholdsformidling og historiefortelling
- foto, film og grafisk design
- kommunikasjon og markedsføring
Du bør være
- kreativ
- Interessert i IT, nettverk og programvare
- interessert i visuelle uttrykksformer
- nøyaktig
Du kan bli
- IT-utvikler eller IT-driftstekniker
- mediedesigner, medietekniker eller medieprodusent
Se alle yrker og kompetanser
Arbeidssteder
- IT-driftsselskaper og IT-avdelinger
- multimediebedrifter, reklamebyråer eller forlag
Videre utdanning
Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning:
- Du kan ta videre utdanning på fagskole. En fagskoleutdanning er en kort og yrkesrettet videreutdanning som er beregnet på de som har gått yrkesfag.
- Du kan ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
– etter Vg2 eller
– etter oppnådd yrkeskompetanse.
Da har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, forutsetter at du har visse realfag. - Du kan også søke opptak til høyere utdanning etter forkurs eller gjennom Y-veien, yrkesfaglig vei til høyere utdanning. Y-veien er beregnet på deg som har relevant yrkeskompetanse. Forkurs og Y-veien er vanligst innen realfags- og ingeniørstudier.
Vi tilbyr disse programområdene
- Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon
- Vg2 Informasjonsteknologi
- Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
Les mer utfyllende om utdanningsprogrammet og de ulike fagene på vilbli.no sine nettsider
-
Første år
Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon
Felles programfag (477 timer)
- 159 Konseptutvikling og programmering
- 159 Produksjon og historiefortelling
- 159 Teknologiforståelse
Fagets relevans og sentrale verdier
Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon handler om hvordan teknologi, kommunikasjon og design preger og utvikler samfunnet. Programfagene skal bidra til at elevene utvikler praktiske ferdigheter, teknisk forståelse og kreativitet innenfor design, historiefortelling og programmering. Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon skal forberede elevene på et samfunn og arbeidsliv i utvikling ved å gi dem kompetanse innenfor informasjonsteknologi, kommunikasjon og medieproduksjon.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon skal bidra til at elevene får utfolde skaperglede, engasjement og kreativitet gjennom arbeid med programmering, historiefortelling og design. Videre skal programfagene bidra til å utvikle kritisk tenkning og etisk bevissthet om hvordan teknologi og medier er med på å påvirke samfunnet. Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon skal bidra til å gi kunnskap om hvordan partene i arbeidslivet samarbeider for å utvikle et bedre arbeidsliv.
Yrkesfaglig fordypning (168 timer)
- 168 Yrkesfaglig fordypning
Yrkesfaglig fordypning skal gi deg mulighet til å prøve ut ett eller flere aktuelle lærefag. Få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer aktuelle yrker. Og fordype deg i kompetansemål fra læreplaner på Vg3-nivå.
Fellesfag (336 timer)
- 140 Engelsk
- 56 Kroppsøving
- 84 Matematikk for informasjonsteknologi og medieproduksjon
- 56 Naturfag for informasjonsteknologi og medieproduksjon
-
Andre år
Vg2 Informasjonsteknologi
Felles programfag (477 timer)
- Brukerstøtte (140 timer)
- Driftsstøtte (169 timer)
- Utvikling (168 timer)
Fagenes relevans og sentrale verdier
Vg2 informasjonsteknologi handler om å utvikle og drifte sikre og brukervennlige IT-løsninger og å veilede brukerne i å bruke slike løsninger. Programfagene skal bidra til at elevene får forståelse av hvordan informasjonsteknologi kan brukes og misbrukes, og hvordan IT-løsninger kan beskyttes mot trusler og innsyn. Kompetanse på informasjonssikkerhet, lovverk og brukernes behov kan imøtekomme arbeidslivets og samfunnets behov for sikre og brukervennlige IT-løsninger.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg2 informasjonsteknologi skal bidra til å gi elevene forståelse av informasjonsteknologiens rolle i samfunnet og hvilke etiske problemstillinger som kan oppstå som følge av teknologisk utvikling i samfunnet. Programfagene skal legge til rette for engasjement og skaperglede, stimulere til utforskertrang og bidra til at elevene får erfaring med å se muligheter og omsette ideer til handling. Gjennom arbeid med algoritmisk tenkning, problemløsingsstrategier og utviklingsprosesser legger programfagene til rette for at elevene utvikler kritisk tenkning, kreativitet og selvstendighet i sitt arbeid med fagene.
Yrkesfaglig fordypning (253 timer)
- Yrkesfaglig fordypning (253 timer)
Yrkesfaglig fordypning skal gi deg mulighet til å prøve ut ett eller flere aktuelle lærefag. Få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer aktuelle yrker. Og fordype deg i kompetansemål fra læreplaner på Vg3-nivå.
Fellesfag (252 timer)
- Kroppsøving (56 timer)
- Norsk (112 timer)
- Samfunnskunnskap (84 timer)
-
Tredje år