FOR EN INNSATSVILJE!

Maryam Idowu kopi 2.png

Maryam Idowu har deltatt i Abelkonkurransen og skal i ilden i The European Girls' Olympiad in Informatics (EGOI) i Sverige i juli måned. I midten av april deltok hun i The European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO).

Inspirert av broren sin. Ei jente som liker å bryne seg på avanserte matteoppgaver. Slik forklarer Maryam sin interesse for algebra, combinatorics geometry og number theory. Henger du med?

Maryam er som et stort smil. Ei jente som liker å danse på ISAK, er opptatt av K-pop og å lese. Ikke bare formler og regnestykker, som får de fleste andre til å steile.

- Jeg gjorde det mye bedre enn jeg forventet i The European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) og var 3 poeng(!) unna en bronsemedalje. Jeg har høye forventninger til neste år nå!

Først deltok Maryam på en 2-dagers treningsleir i Oslo med tre andre jenter på det norske laget, og så videre til Slovenia for selve konkurransen. To dager med konkurranse, 4 og en halv time hver dag, tre problemer hver dag. Totalt 6 problemer å løse på 9 timer.

- Etter at man har løst selve oppgaven må man bevise det. Man kan få 0 poeng hvis man ikke greier å gi bevis for svaret sitt.

54 land deltok i The European Girls’ Mathematical Olympiad. 213 jenter totalt.

- Utenom konkurransen hadde vi Treasure Hunt, besøkte Postojna Cave, og mange flere aktiviteter. Det var veldig gøy og jeg har fått mange nye venner fra flere land, forteller en smilende Maryam.

Vi ønsker Maryam all mulig lykke på veien fram mot The European Girls' Olympiad in Informatics (EGOI) i sommer.