REISER FOR Å LÆRE

KATTA REISER VÅR 23.png

Denne våren skal flere av våre elever ut på reise til ulike destinasjoner i Europa. Historie, samfunn og språk er noe av siktemålet. Slovakia, Tyskland, Italia, Polen og Tyrkia får besøk av Kattaelever.

Elever fra ST-med internasjonalisering (egen klasse på Katta) reiser snart til Slovakia. Kattas internasjonale tilbud har et ekstra fokus på internasjonale forhold. Vi samarbeider med skoler i bl.a. Slovakia og Tyrkia.

Elever med latin som sitt programfag reiser til Roma. Latin var det opprinnelige språket i Roma. Det beregnes at vel seksti prosent av det italienske ordforrådet stammer fra nettopp latin. Katta er alene om å tilby latin i Trøndelag. Du kan velge latin som programfag på Vg2 og Vg3.

Elever med tysk på timeplanen skal til Vreden i Tyskland, der de blant annet skal praktisere det tyske språket. Katta har et rikt utvalg av språkfag. Italiensk, spansk, fransk, tysk og kinesisk (i tillegg kan elevene velge latin som programfag).

Elever med politikk og menneskerettigheter som programfag reiser til Polen og Krakow. Her vil de lære mer om bl.a. europeisk historie og polske samfunnsforhold.