From Totality to Freedom

Prosjekt-logo_bildeplass.jpg

24. april får vi besøk fra Tsjekkia igjen. Denne gang er det i forbindelse med prosjektet «From Totality to Freedom».

Prosjektet er et samarbeid mellom vår skole og Gymnasium Mojmírovo náměstí Brno, som er det man vil kalle en «secondary school» eller studieforberedende utdanningsprogram på norsk.

Prosjektet involverer åtte elever og to lærere fra hver skole, og i mars -22 reiste elever og lærere fra 3st på et seksdagers opphold i Brno. Siste uken i april kommer altså tsjekkerne hit.

Tema for utvekslingen er forankret i begge lands nyere historie og tar utgangspunkt i andre verdenskrig og den kalde krigen. Å få informasjon fra elever og lærere fra et land som befant seg på den andre siden av jernteppet, er et godt supplement for forståelse og kunnskap om den tiden enn det vanlig undervisning i klasserommet vil gi.

Konsekvensene totalitarismen fikk i siste del av forrige hundreår, får deltakerne sette seg inn i ved ekskursjoner til ulike museum og konsentrasjonsleirer. Også vårt land og vårt lokalsamfunn har historie å by på som viser utslagene av diktatur og okkupasjon.

Dessuten knyttes vennskap på tvers av landegrenser, og elevene som var i Brno i uke 12, er allerede blitt godt kjent med sine tsjekkiske kollegaer. De var veldig godt fornøyde med oppholdet.

Her kan du lese reaksjoner fra våre tsjekkiske partnere fra deres opphold i Trøndelag (siden er på engelsk)

Presentasjon fra tsjekkiske samarbeidspartnere

Sist oppdatert 20.05.2022