Studiespesialisering

Studiespesialisering er det utdanningsprogrammet som gir det bredeste grunnlaget for å søke opptak på universiteter og høgskoler.

Etter tre år på dette utdanningsprogrammet, oppnår du generell studiekompetanse. Generell studiekompetanse danner grunnlaget for opptak til de fleste studier. Noen studier, som for eksempel sivilingeniør, lege, tannlege, veterinær og arkitekt, krever fordypning i spesielle fag innenfor dette programområdet før du kan søke opptak. Det vil si spesiell studiekompetanse, og de fagene det dreier seg om er for eksempel matematikk, fysikk og kjemi.

Programområder

Vi kan tilby følgende studieforberedende programmer:
   1) Realfag
   2) Språk, samfunnsfag og økonomi

Studiespesialisering passer for deg som har ambisjoner om et yrke som krever utdanning fra universitet eller høgskole. Det kan også være lurt å velge studiespesialisering dersom du ikke har bestemte utdanningsplaner ennå, men ønsker å ha alle valgmuligheter når det gjelder videre utdanning. For å gå studiespesialisering må du være interessert i å arbeide med teoretiske fag. Du må være samarbeidsvillig, strukturert og ha selvdisiplin. Du må være interessert i å skrive eller regne og interessert i samfunnsforhold. 

Videre studier

Ved opptak til høgskoler og universitet vil du konkurrere på grunnlag av fagkarakterene og i noen tilfeller også på bakgrunn av hvilken fagkombinasjon du har.

Vi tilbyr disse programområdene

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?

Eva Lutdal
Fagleder u/personalansvar
74 17 60 02 90 09 32 45