Ønsker du å bli barne- og ungdomsarbeider?
Da er kanskje dette noe for deg!
Vi bygger undervisningen på moderne undervisningsprinsipper, der elevene trenes opp i praktiske og teoretiske ferdigheter, teamarbeid, selvstendige vurderinger og etiske refleksjoner. Elevene arbeider mye tverrfaglig og ofte i grupper. Mye av undervisningen er lagt opp som problembasert læring og/eller med praktiske øvelser.
Programfagene består av tre fag: Pedagogisk arbeid, kommunikasjon og samhandling, og yrkesliv i barne- og ungdomsarbeiderfag.
I faget pedagogisk arbeid lærer elevene blant annet om lekens betydning for barn og unges utvikling, de lærer å planlegge og gjennomføre, samt dokumentere og vurdere pedagogiske aktiviteter. De lærer også å lage enkle måltider i tråd med nasjonale anbefalinger. I faget kommunikasjon og samhandling lærer de om voksnes ansvar i samhandling med barn og unge og å beskrive hvordan barn utvikler språk. Faget yrkesliv fokuserer på hva det vil så å være en god yrkesutøver og en god rollemodell i arbeidet og å vise profesjonalitet i det pedagogiske arbeidet. Elevene skal også lærer om gjeldende regelverk, og om hva brukermedvirkning og medbestemmelse betyr.
I tillegg skal alle elever som går yrkesfag ha yrkesfaglig fordypning (YFF). Det er et obligatorisk fag på vg1 og vg2 som gir elevene mulighet til å prøve seg i ett eller flere aktuelle lærefag. Formålet med ordningen er at elevene skal få et godt grunnlag for å velge lærefag, og å legge til rette for at elevene tidlig får mulighet til å fordype seg. De kan også velge fag fra studieforberedende utdanningsprogram. YFF kan gjennomføres på flere måter, men vi har valgt å la elevene være utplassert i barnehage og skole i dette faget, for at de skal få en virkelighetsnær opplæring.