Restaurant- og matfag
Du lærer
- å planlegge, lage og anrette mat
- selge, dekke og servere mat og drikke
- behandling av råvarer
- om næringsmidler
- kosthold og ernæring
- hygiene
- om mattradisjoner
- om helsefremmende livsstil
Du bør være
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- kreativ og nøyaktig
- serviceinnstilt
Du kan bli
- kokk, institusjonskokk eller servitør
- baker eller konditor
- pølsemaker eller kjøttskjærer
- slakter, butikkslakter eller sjømathandler
- fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Arbeidssteder
- hotell- eller restaurantnæringen
- institusjoner, sykehus, helseinstitusjoner, forsvaret
- sjøfart, offshore
- næringsmiddelindustrien
- bakerier, konditorier eller slakterier
- forretninger som selger ferskvarer
Fredrik Hald som er kjent fra TV og forfatter av flere kokebøker sier dette om restaurant og matfaglinja ved YNVS:
"Jeg har hatt å gjøre med deres skole i 9 år nå og i samme tidsrom samarbeidet med skoler og kokker i norge og i utlandet. Dere er den beste skolen jeg har jobbet med. Lærerne gir år etter år elever trygghet, faglighet og stolthet i sitt yrke. Det er alltid en fryd å være hos dere og vi gjennomfører aktiviteter som ikke står tilbake for noe av det andre jeg gjør i Lerøy."
Vi tilbyr disse programområdene
Les mer på:
Her kan man legge inn tekst hvis man vil skrive litt om f.eks søknad eller legge inn lenker til relevant informasjon
-
Første år
-
Andre år
Vg2 Kokk- og servitørfag
Vg2 Matfag
-
Tredje år
Veien videre
Her kan man skrive noe om veien videre etter endt skolegang, og legge inn knapper som lenker til f.eks studiesteder.