Restaurant- og matfag

Du lærer

  • å planlegge, lage og anrette mat
  • selge, dekke og servere mat og drikke
  • behandling av råvarer
  • om næringsmidler
  • kosthold og ernæring
  • hygiene
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil

Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Du kan bli

  • kokk, institusjonskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon

Arbeidssteder

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • institusjoner, sykehus, helseinstitusjoner, forsvaret
  • sjøfart, offshore
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier eller slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer

Vi tilbyr disse programområdene

Les mer på:

Her kan man legge inn tekst hvis man vil skrive litt om f.eks søknad eller legge inn lenker til relevant informasjon

  • Første år

  • Andre år

    Vg2 Kokk- og servitørfag

    Vg2 Matfag

  • Tredje år

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no