Vg3 Realfag

På VG3 realfag tilbyr vi følgende fag:

Matematikk R handler om å forstå moderne anvendelser av matematikk i realfaglige og samfunnsfaglige sammenhenger. Elevene får utviklet et presist språk for kritisk tenkning, evne til problemløsing og matematisk forståelse. Matematikk R forbereder elevene til videre arbeid og utdanning som stiller krav om matematisk forståelse.

Du bør velge matematikk R hvis du er interessert i å løse ulike problemer og å lage modeller.

Undervisningen i matematikk er variert. Vi jobber med teori og vi gjør utforskende oppgaver for å belyse teorien. Vi lærer også litt programmering og vi bruker det digitale verktøyet Geogebra.

Standpunktkarakteren i matematikk R settes på grunnlag av kompetansen eleven har vist både skriftlig, muntlig og digitalt.

Både i R1 og R2 kan eleven trekkes ut til en skriftlig eller en muntlig eksamen.

Fysikk handler om å forstå den fysiske verden, fra de minste partiklene til hele universet. Du bør velge fysikk hvis du er interessert i å se sammenhenger i naturlige fenomener, hvis du er interessert i hvordan verden er bygd opp og hvis du er interessert i hvordan teknologisk utvikling påvirker oss og samfunnet vårt.

Undervisningen i fysikk er veldig variert. Vi jobber med teori og vi gjør mange forsøk for å belyse teorien. Det er også en del regning i fysikkfaget. Vi bruker også programmering og simuleringer.

Kjerneelementene i fysikk er: praksiser og tenkemåter i fysikk, energi og energioverføring, krefter og felt og til slutt materie, tid og rom.

Standpunktkarakteren i fysikk settes på grunnlag av kompetansen eleven har vist både skriftlig, muntlig og praktisk. I fysikk 1 kan eleven trekkes ut til en muntlig-praktisk eksamen. I fysikk 2 kan eleven trekkes ut til en skriftlig eksamen, eller en muntlig-praktisk eksamen.

For å ta Kjemi 2 må du ha hatt Kjemi 1. Det er en fordel å ha realfagsmatematikk. Du må generelt være interessert i realfag og like å undersøke ting.

Kjemi skal bidra til at elevene utvikler kreativitet og utfolder utforskertrang gjennom eksperimentelt og utforskende arbeid. Videre skal faget bidra til at elevene anerkjenner verdien av samarbeid og idéutveksling for å utvikle kompetanse og forståelse. Faget skal også bidra til at elevene utvikler en vitenskapelig og kritisk tenkemåte og en faglig etisk bevissthet.

Det gis standpunktkarakter i faget, og eleven kan komme opp i skriftlig eksamen og/eller muntlig-praktisk eksamen.

Faget har hovedfokus bl.a. på følgende tema: biologiske arbeidsmetoder, arv og genteknologi, økologi og miljøproblemer, energiomsetning i levende organismer.

For deg som vurderer utdanning innen for eksempel naturforvaltning, eller som har planer om å bli bioingeniør, så kan biologi 2 være faget du bør velge.

Undervisningen vil være en kombinasjon av tavleundervisning/PP, muntlig aktivitet, praktiske forsøk og utendørs feltarbeid.

Det gis standpunktkarakter. Elevene kan i tillegg trekkes ut til praktisk-muntlig og/eller skriftlig eksamen.