OPERASJON DAGSVERK

OD2023.png

Elevrådet bestemte i fjor at vi også i år skal delta på Operasjon Dagsverk. Dette for å vise solidaritet og støtte til ungdommer i verden som ikke har det så bra. Det er mye god læring i det å bidra til at andre skal få det litt bedre, og ofte er det ikke så mye som skal til. Dette er medborgerskap i praksis.

Årets OD-dag er torsdag 2. november. Vi oppfordrer alle våre elever om å finne seg en jobb før høstferien, slik at du har det klart hva du skal gjøre på OD. Du kan enten jobbe hos en arbeidsgiver som betaler kr. 250,- for ditt dagsverk (spør arbeidsplasser i lokalmiljøet om de vil støtte OD mot at du jobber frivillig for de) – eller du kan lage din egen jobb, alene eller i en gruppe sammen med andre. Lager du din egen jobb, bidrar du med det du tjener inntil kr. 250,-. Det er selvfølgelig også lov å bidra med mer også.

Vær kreativ, eller gjør noe enkelt. Noen spiller gitar, jobber i butikk, lager konsert på skolen, selger boller, vasker biler, rydder plast, har ansiktsmaleverksted, organiserer loppemarked, spår i kort, handler for eldre, klippe plen/ luke i hage, reparere/sy/brodere klær, mm. OD-dagen kan være gøy!

I år går pengene vi samler inn til ungdom i Colombia. «Colombia er et av verdens farligste land å være menneskerettighetsforkjemper i. Til tross for dette står ungdom sammen i front og kjemper for sine rettigheter. Det handler ikke bare om beskyttelse, men å styrke sin egen framtid og nåtid. Ungdom trenger trygge fellesskap, muligheter og alternativer til vold slik at frykten aldri overgår håpet for framtiden. Sammen skaper vi et skuddsikkert fellesskap og en skuddsikker framtid.» (Operasjon Dagsverk: 2023)

Les mer om prosjektet «Skuddsikker framtid» her: Skuddsikker framtid - OD 2023 | Operasjon Dagsverk og her: Årets prosjekt på 1-2-3 | Operasjon Dagsverk (od.no)