Idrettsfag

Lenke til søknadsskjema for Oppdal Alpin elite:

 Vedlegg til Vigo-søknad om inntak på sportslige ferdigheter til idrettsfag/landslinje alpint ved Oppdal videregående skole - Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no)

Rekruttsamling Oppdal Alpin elite 22.- 23. januar 2024

Rekruttsamling ski for løpere født 2008 blir mandag 22. og tirsdag 23.januar 2024. Påmeldingsfrist fredag 19.januar 2024. Skriv hvilken klubb du tilhører og fødselsdato.
Mere info samt tilbud om overnatting blir lagt ut på denne siden.
Spørsmål kan rettes til Erik Skaslien, erisk@trondelagfylke.no  +4790184818

------------------------------

Oppdal videregående skole har et særskilt tilbud organisert som spisset toppidrett alpint. Trenere med alpinfaglig kompetanse er ansatt 100 % ved skolen. Vi samarbeider med foreningen Oppdal Alpin elite (OAe) om å gi et komplett alpinttilbud i og utenfor skoletid. Tilbudet driftes i et samarbeid mellom skolen (fylkeskommunen) og OAe.

Alle alpinister får tilbud om et fireårig skoleløp, som gjør det enklere å kombinere toppidrettssatsningen med skolegang. Alpinistene tar de samme fagene som andre idrettsfagelever, men de har i tillegg mulighet til å velge noen realfag fra studiespesialiserende utdanningsprogram.

 Vår målsetning er å være best i landet på kombinasjonen toppidrett og utdanning. Det er utarbeidet en egen strategiplan for OAe, den finner du her (lenke til One Page strategy:

Strategi OAe 2021-2027.pptx

Skolen og OAe arrangerer egne rekrutteringssamlinger, en på barmark og en på snø. Mer informasjon om dette får ved å kontakte skolen.

 

Valgfritt programfag i idrettsfag -  friluftsliv

Valgfritt programfag friluftsliv 1 og 2
I kurset alpint frilufsliv vil du få praktisere og lære mye om både moderne og tradisjonelt friluftsliv. Vi utnytter de naturgitte forutsetningene i Oppdal med fjell, skog og vassdrag. I tillegg drar vi til kysten for å få saltvatn på kroppen. Er du interessert i klatring (buldring, klippe, is og tinderangling), jakt og fiske, fjellski, rando, padling (kano og kajakk) eller andre former for friluftsliv, så er dette noe for deg. I tillegg vil vi bruke mye tid i alpinanlegget for å øve på våre basis skiferdigheter både i preparerte løyper og der vi kan teste frikjøringsmulighetene.
Trening av fysiske egenskaper/kapasiteter vektlegges høst og vår. Ferdighetsutvikling ut fra egne mål og forutsetninger er hovedmålet for de elevene som velger dette tilbudet. Hvert år legges det opp til flere varierte overnattingsturer.
Programfaget er et valgfag med 5 uketimer. Om vinteren har vi i snitt 2 økter i heisen/ på tur pluss noen fagdager fordelt gjennom vinteren.

Link til læreplan VPF friluftsliv: http://www.udir.no/kl06/IDR7-01

Du vil bli del av en variert og sammensatt gruppe som trener som oftest to fotballøkter i uka (vil variere gjennom året). Vi er ute så lenge været tillater det på kunstgressbanen rett ved skolen. På vinterstid trener vi futsal. 

Fokus vil være på å utvikle fotballferdighet, både teknisk-taktisk og fysisk. I tillegg vil det være fokus på å bidra positivt inn i treningsgruppa med innsats, gode holdninger og gjennomføringsevne.

Du bør være glad i å spille fotball, men ikke noe krav om at du spiller organisert i klubb.

Skolen vil være behjelpelig om idrettsarrangement (kamper/turneringer) kolliderer med skoletid.

Spisset toppidrett curling

Oppdal videregående skole tilbyr curling som spisset toppidrett fra skoleåret 2021/22. Elever kan følge tilbudet fra alle skolens utdanningstilbud. Det er også mulig å planlegge et forlenget opplæringsløp i kombinasjon med toppidrettssatsning i curling. Opplæringen vil foregå på dag- og kveldstid. Det vil bli lagt opp til flere treningssamlinger i løpet av året.

Det må sendes egen søknad direkte til skolen for inntak til curling.

Tilbudet gis i samarbeid med Oppdal Curlingklubb.

Søknadsskjema, toppidrett curling finner du ved å åpne lenkene nedenfor :

soknadsskjema-curling-2024.docx

soknadsskjema-curling-2024.pdf

Mer informasjon om tilbudet finner du i denne Powerpoint-presentasjonen: 

2020-12-14 Curlinggymnaset - profileringspresentasjon.pptx

 

 

Du lærer

 • om fysisk aktivitet og trening
 • treningsledelse
 • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
 • teoretiske fag

Du bør være

 • interessert i helse og fysisk aktivitet
 • innstilt på trening hver dag, i og utenfor skoletiden
 • god i én eller flere idretter
 • Inntil halvparten av elevene på Vg1 kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter.

Du oppnår

 • studiekompetanse og kan ta høyere utdanning

Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli

 • fysioterapeut, idrettspsykolog eller personlig trener
 • lærer, idrettskonsulent eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse
 • leder innen naturbasert friluftsliv og turisme
 • politi, befal eller offiser

Arbeidssteder kan være

 • skoler
 • treningssentre eller idrettsorganisasjoner
 • behandlingsinstitusjoner
 • militær- og politivesen


I 1976 var Oppdal videregående skole en av de fire første skolene i Norge som fikk status som skigymnas.

Siden den tid har skolen ligget i fremste rekke med å tilrettelegge for idrett og utdanning i kombinasjon, da spesielt innen alpin skisport. Skolen har gitt mange elever gode vilkår for prestasjonsutvikling.

Det kan nevnes at Aksel Lund Svindal, Ragnhild Mowinckel, Kurt Asle Arvesen og Vebjørn Rodal har vært elever ved skolen.

 

VPF Toppidrett (140 t)
Dersom du satser på idrett og er konkurranseutøver kan du velge det valgfrie programfaget Toppidrett. Her kan du fordype deg i din idrett og trene i skoletiden.

Vi tilbyr en organisering sammen med idrettslag for utøvere som ønsker individuell tilrettelegging, f.eks i langrenn, skiskyting, sykkel og curling.

Du kan søke om inntak basert på sportslige ferdigheter til alle våre idrettstilbud (alpint, freeski, telemark, curling, alpint friluftsliv og fotball). Søknadsskjema for dette finner du her:  Vedlegg til Vigo-søknad om inntak på sportslige ferdigheter til idrettsfag/landslinje alpint ved Oppdal videregående skole - Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no)

Vi tilbyr disse programområdene

 • Første år

  Vg1 Idrettsfag

  Info kommer.

 • Andre år

  Vg2 Idrettsfag

  Mer info kommer.

 • Tredje år

  Vg3 Idrettsfag

  Mer info kommer.

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no