Idrettsfag

Velkommen hit!

Ved å velge idrettsfag ved Grong videregående skole vil du bli en del av et godt miljø. Vi har relativt små grupper og har fokus på å skape et godt klassemiljø hvor alle skal trives. Her vil du bli godt kjent med klassekameratene dine fra første dag, siden vi starter skoleåret med ulike bli-kjent-aktiviteter og friluftslivstur med overnatting. Dette betyr også at du vil bli godt kjent med og få en god relasjon til lærerne. Hos lærerne på idrettsfag er døra alltid åpen, og det er helt vanlig at elever kommer inn på kontoret og slår av en prat om alt fra trening, utvikling og andre skolerelaterte temaer, til VM i fotball, formen til Petter Northug eller andre mer eller mindre relevante temaer. Målet vårt er at alle skal trives, og at alle skal ha muligheten til å få utløp for sitt potensial som idrettsutøver.

Vi tilbyr disse programområdene

Fagfordypning

Hos oss kan du velge mellom toppidrett og breddeidrett. Vi tilbyr toppidrett innen fotball, volleyball og langrenn. Vi legger til rette for ferdighetsutvikling i spesialidretten din, og du vil få tett oppfølging av lærer. I breddeidrett vil du få en innføring i flere forskjellige idretter og aktiviteter, i tillegg til generell fysisk trening. I løpet av tre år på idrettsfag vil du også arbeide med spennende teoretiske og praktiske fag som treningslære, idrett og samfunn, treningsledelse og aktivitetslære.

Fasiliteter på idrettsfag

Vi har gode fasiliteter for de fleste idretter i umiddelbar nærhet til skolen. Idrettshallen som ligger like ved skolen er godt egnet for Futsal, volleyball, og badminton, har speilrom for dans, klatrehall og PUSH treningsstudio. Like ved har vi også en stor og en liten kunstgressbane, friidrettsanlegg og to beachbaner, trimløype og skatepark. På vinteren legges det skøyteis utenfor skolen som gir gode forhold for bandy og ishockey. På vinteren benytter vi oss av Grong skisenter på Bjørgan. Grong skisenter ligger 8 km fra skolen, og har topp anlegg for alpint, langrenn og skiskyting. Vi har også et samarbeid med orienteringsgruppa i Grong som legger ut løyper i nærområdet.

Les mer på:

 • Første år

  Fjelltur med 1IDA. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg1 Idrettsfag

  På første året på idrettsfag introduseres du for mange ulike idretter, og målet er å få en innføring i både forskjellige lagidretter og individuelle idretter. På Vg1 fokuserer vi også på friluftsliv, og gjennomfører fjelltur med to overnattinger i løpet av høsten. Turen gir deg en innføring i grunnleggende friluftsliv, samtidig som den er viktig for å bygge sosiale relasjoner innad i klassen. Det blir lagt til rette for at du får prøve deg på både småviltjakt og fiske på disse turene. Turene går til noen av de flotte villmarksområdene vi har tilgjengelige i nærområdet.

 • Andre år

  På sykkeltur. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg2 Idrettsfag

  På andre året jobber vi målretta for å videreutvikle ferdighetene dine. Samtidig går vi grundigere inn i de ulike idrettene som du har blitt kjent med på Vg1. I tillegg vil du møte på flere teoretiske emner dette året, og fag som treningsledelse og idrett og samfunn inngår i timeplanen. På vårparten drar vi på en tredagers sykkeltur. Her får du oppleve noe av den flotte naturen i Namdalen fra sykkelsetet.

 • Tredje år

  På vintertur. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg3 Idrettsfag

  På Vg3 vil du fordype deg videre for å mestre idretten du har valgt, og få en grundigere teoretisk og praktisk tilnærming til den. Vi gjennomfører en vintertur med tre overnattinger i selvbygd snøhule, hvor vi får oppleve friluftslivet vinterstid. Isfiske og toppturer i storslått natur er en naturlig del av turen. I løpet av våren drar vi på kanotur, hvor du får lære deg mer om padling med kano eller kajakk på innsjø og i elver. Hvert år bruker tredjeklassen å reise på ei ukes treningsleir i sydlige strøk. De siste årene har turene gått til land som Tyrkia, Spania og Hellas. Her får du prøve deg i mange forskjellige idretter og aktiviteter. 

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?

Jostein Kvernmo
Assisterende rektor
74 17 54 93