Idrettsfag

Se videoen laget for idrettsfag!

Velkommen hit!

Drømmer du om å utvikle deg innen en idrett? Er du glad i trening og fysisk aktivitet? Da er kanskje idrettsfag noe for deg! Ved Grong videregående skole får du mulighet til å kombinere skolegang enten med satsing på idretten din, eller med spennende og varierte aktiviteter og treningsformer i skoletida. Dersom du velger idrettsfag ved Grong videregående skole, så velger du å bli en del av et oversiktlig og godt sammensveiset miljø. Fra første skoledag har vi fokus på å skape et trygt og godt klassemiljø hvor alle skal trives. Du blir godt kjent med nye klassekamerater og lærere gjennom varierte fysiske aktiviteter, friluftslivsturer og trening både i hovedidretten din og i andre idretter. Målet vårt er at alle skal trives, og at hver enkelt skal ha muligheten til å få utløp for potensialet sitt som idrettsutøver.

Denne gjengen tar godt imot deg

Foto: Ann Hege Mjøsund

Vi tilbyr disse programområdene

Fagfordypning

På idrettsfag ved Grong videregående skole kan du velge mellom programfagene toppidrett og breddeidrett. I toppidrettsfaget legges det til rette for målrettet ferdighetsutvikling i din spesialidrett. Vi tilbyr fordypning i følgende idretter:
· Fotball
· Volleyball
· Alpint (i samarbeid med Grong IL alpint)
· Egenvalgt idrett med tilpasset opplegg (ta kontakt med skolen for nærmere informasjon)

I faget breddeidrett møter du en lang rekke varierte aktiviteter, både idrettsaktiviteter og generell fysisk trening, inkludert perioder med egentrening. Breddeidrettsfaget er fleksibelt, og innholdet tilpasses noe etter elevenes interesser og ønsker gjennom året.

Fasiliteter på idrettsfag

Rundt Grong videregående skole finnes det gode fasiliteter for mange ulike idretter og aktiviteter. Idrettshallen, som ligger like ved skolen, er godt egnet for ballidretter som futsal, volleyball, badminton, basketball og innebandy, og har i tillegg også klatrehall. Skolen har dessuten et eget treningsrom med utstyr for styrketrening, samt tredemøller, spinning-sykler og romaskin.

Like ved skolen ligger to kunstgressbaner, friidrettsanlegg, to beachvolleyballbaner, trimløype og skatepark. I skolens nærområde finner vi også flott skogs- og fjellterreng, som brukes i forbindelse med trening og friluftsaktiviteter. Blant annet samarbeider vi med orienteringsgruppa i Grong IL som legger ut orienteringsløyper som vi benytter. 

På vinteren legges det skøyteis utenfor skolen, som idrettsfag bruker aktivt til blant annet ishockey. Om vinteren benytter vi oss også av Grong skisenter på Bjørgan, ca. 8 km fra skolen. Her ligger det et flott anlegg med flere nedfarter for alpint, milevis med langrennsløyper og et topp moderne skiskytteranlegg.

Les mer på:

 • Første år

  Fjelltur med 1IDA. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg1 Idrettsfag

  Det første året på idrettsfag introduseres du for mange ulike idretter, og får en grunnleggende innføring både i forskjellige lagidretter og individuelle idretter. Har du valgt faget toppidrett, vil du dessuten gjennomføre mange spesifikke treningsøkter i din hovedidrett gjennom uka. I løpet av året på Vg1 gjennomfører du dessuten en eller flere overnattingsturer i flotte naturomgivelser. Dette gir deg en grunnleggende innføring i friluftsliv, samtidig som den er viktig for samholdet i klassen. I faget «treningslære» lærer du om ulike former for trening og hvordan dette påvirker kroppen.

 • Andre år

  På sykkeltur. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg2 Idrettsfag

  Det andre året på idrettsfag jobber du målrettet for å videreutvikle ferdighetene dine, enten i din hovedidrett, eller i idrett og fysisk aktivitet generelt. Samtidig introduseres du for nye idrettsrelaterte fag dette året, som «treningsledelse» og «idrett og samfunn», samtidig som din forståelse for trening og treningsplanlegging utvikles videre i faget «treningslære». På vårparten drar klassen din på en tredagers sykkeltur, hvor du får oppleve noe av den flotte naturen i Namdalen fra sykkelsetet.

 • Tredje år

  På vintertur. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg3 Idrettsfag

  På Vg3 fortsetter arbeidet med å utvikle dine ferdigheter enten i din hovedidrett, eller dine allsidige fysiske ferdigheter. Samtidig får du en grundigere teoretisk og praktisk tilnærming til den. Vi gjennomfører en vintertur med tre overnattinger i selvbygd snøhule eller iglo, hvor vi får oppleve friluftslivet vinterstid. Isfiske og toppturer i storslått natur er en naturlig del av denne turen. Mot slutten av året drar klassen din dessuten på kanotur, hvor du får lære deg mer om padling med kano eller kajakk på innsjø og i elver.

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?

Kenneth Myhre
Lektor med tilleggsutdanning
40 06 80 67