Idrettsfag

Se videoen laget for idrettsfag!

Velkommen hit!

Drømmer du om å utvikle deg innen en idrett? Er du glad i trening og fysisk aktivitet? Da er kanskje idrettsfag noe for deg! Ved Grong videregående skole får du mulighet til å kombinere skolegang enten med satsing på idretten din, eller med spennende og varierte aktiviteter og treningsformer i skoletida. Dersom du velger idrettsfag ved Grong videregående skole, så velger du å bli en del av et oversiktlig og godt sammensveiset miljø. Fra første skoledag har vi fokus på å skape et trygt og godt klassemiljø hvor alle skal trives. Du blir godt kjent med nye klassekamerater og lærere gjennom varierte fysiske aktiviteter, friluftslivsturer og trening både i hovedidretten din og i andre idretter. Målet vårt er at alle skal trives, og at hver enkelt skal ha muligheten til å få utløp for potensialet sitt som idrettsutøver.

Denne gjengen tar godt imot deg

Teambilde

Vi tilbyr disse programområdene

Fagfordypning

På idrettsfag ved Grong videregående skole kan du velge mellom programfagene toppidrett og breddeidrett.

Innenfor toppidrettsfaget tilbyr vi fordypning i følgende idretter:

 • Fotball
 • Volleyball
 • Langrenn

Innenfor faget breddeidrett kan du velge mellom to retninger:

 • Fokus på ballspill og hallidretter
 • Fokus på friluftsliv og aktivitet ute i naturen

Fasiliteter på idrettsfag

Rundt Grong videregående skole finnes det gode fasiliteter for mange ulike idretter og aktiviteter. Idrettshallen, som ligger like ved skolen, er godt egnet for ballidretter som futsal, volleyball, badminton, basketball og innebandy, og har i tillegg også klatrehall, treningsstudio og speilrom for dans. 

Like ved skolen ligger to kunstgressbaner, friidrettsanlegg, to beachvolleyballbaner, trimløype og skatepark. I skolens nærområde finner vi også flott skogs- og fjellterreng, som brukes i forbindelse med trening og friluftsaktiviteter. Blant annet samarbeider vi med orienteringsgruppa i Grong IL som legger ut orienteringsløyper som vi benytter. 

På vinteren legges det skøyteis utenfor skolen, som idrettsfag bruker aktivt til blant annet bandy og ishockey. Om vinteren benytter vi oss også av Grong skisenter på Bjørgan, ca. 8 km fra skolen. Her ligger det et flott anlegg med flere nedfarter for alpint, milevis med langrennsløyper og et topp moderne skiskytteranlegg.

Les mer på:

 • Første år

  Fjelltur med 1IDA. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg1 Idrettsfag

  Det første året på idrettsfag introduseres du for mange ulike idretter, og får en grunnleggende innføring både i forskjellige lagidretter og individuelle idretter. Har du valgt faget toppidrett, vil du dessuten gjennomføre mange spesifikke treningsøkter i din hovedidrett gjennom uka. I løpet av høsten på Vg1 gjennomfører du også en fjelltur med to overnattinger, i noen av de flotte villmarksområdene vi har tilgjengelige i nærområdet. Turen gir deg en grunnleggende innføring i friluftsliv, samtidig som den er en viktig sosial happening. På denne turen får du blant annet mulighet til å prøve deg på småviltjakt og fiske.

 • Andre år

  På sykkeltur. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg2 Idrettsfag

  Det andre året på idrettsfag jobber du målrettet for å videreutvikle ferdighetene dine, både i en eventuell hovedidrett, og i idrett og fysisk aktivitet generelt. Samtidig introduseres du for nye idrettsrelaterte fag dette året, som «treningsledelse» og «idrett og samfunn». På vårparten drar vi på en tredagers sykkeltur, hvor du får oppleve noe av den flotte naturen i Namdalen fra sykkelsetet.

 • Tredje år

  På vintertur. Foto: Vegard Løvmo.

  Vg3 Idrettsfag

  På Vg3 fortsetter arbeidet med å utvikle de generelle fysiske ferdighetene dine og de som er knytta til hovedidretten din. Du vil få en grundigere teoretisk og praktisk tilnærming til den. Vi gjennomfører en vintertur med tre overnattinger i selvbygd snøhule, hvor vi får oppleve friluftslivet vinterstid. Isfiske og toppturer i storslått natur er en naturlig del av denne turen. I løpet av våren drar vi dessuten på kanotur, hvor du får lære deg mer om padling med kano eller kajakk på innsjø og i elver.

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?