Studiespesialisering

Velkommen hit!

Når du velger studiespesialisering skaper du deg et veldig godt grunnlag for høyere utdanning innenfor et bredt spekter av fagområder. Vi gir deg en faglig fordypning innenfor realfag, språk og økonomi, og du får anledning til å skaffe den nødvendige kompetansen en del universitets- og høyskolestudier krever for at du skal kunne søke deg dit. Studiespesialisering åpner mange dører for deg!

Denne gjengen tar godt imot deg

Foto: Ann Hege Mjøsund

Vi tilbyr disse programområdene

 • Første år

  Foto: Oda Kristin Fiskum Kjølstad.

  Vg1 Studiespesialisering

  Et godt klassemiljø er viktig, og grunnlaget for dette legges fra første dag på Vg1. Vi er en skole med tett og god kontakt mellom elev og lærer. På Vg1 er det mye fellesfag så her blir du godt kjent med klassen din. Gjennom det første året får du grunnleggende undervisning i fagene. Dette legger grunnlaget for valgene du skal gjøre for Vg2. Har du valgt studiespesialisering har du allerede gitt deg selv mulighet for en rekke valg etter videregående skole.

 • Andre år

  Geo/fysikkekskursjon til Lierne med fysikkforsøk under vegs. Foto: Guri Moa.

  Vg2 Studiespesialisering

  På Vg2 fortsetter du med fellesfagene, men i tillegg skal du nå starte med programfagene du har valgt. Du kan velge mellom språkfag, samfunnsfag og realfag. Enkelte av programfagene er delt mellom trinn og klasser, så her får du samarbeide med elever utenom din egen klasse. Du kan gå for språkfagene tysk eller spansk, velge internasjonal engelsk, økonomi eller psykologi. Matematikk, kjemi, fysikk og biologi tilbys i innenfor realfag. Du kan også gi skolehverdagen enda større variasjon ved å satse på breddeidrett. Kort sagt, her kan du gjøre mange spennende valg som har betydning for ditt fremtidig yrke.

 • Tredje år

  Fysikkelever på Vg2 og Vg3 på tur til CERN i Sveits. Foto: Torstein Engum Bruvoll.

  Vg3 Studiespesialisering

  Vg3 byr på et spennende år med videre fordypning i programfagene dine. På tredje året skal du også velge om du vil skrive et særemne i norsk eller om du vil være med å lage en russerevy. Dette er et innholdsrikt år der mye skjer både i fellesfagene og i programfagene. I løpet skoleåret får du flere tilbud om karriereveiledning, samt hospiteringstilbud på høgskoler og universitet. Vi som skole er opptatt av at du skal ta gode valg også etter at du har avsluttet skolegangen her hos oss.

Les mer om linjen på vilbli eller Utdanningsdirektoratet sine nettsider - udir.no

Har du spørsmål?